Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πριμ παραγωγικότητας και ικανότητας σχεδιασμού


Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας επιχειρηματίας που αποφασίζεις να αγοράσεις ένα προβληματικό ιδιωτικό σχολείο..
Προσλαμβάνεις μια Διευθύντρια Σπουδών, που σου υπόσχεται να το κάνει να πετάει, και την αμείβεις πλουσιοπάροχα, της δίνεις έξοδα κίνησης, αυτοκίνητο και ελευθερία ενεργειών.
Προσλαμβάνεις επίσης δύο υποδιευθυντές ,επειδή στο ζητά,και τους αμείβεις και αυτούς καλά.
Όλοι μαζί σου ζητούν να προσλάβεις και άλλους τέσσερις Γενικούς Γραμματείς για να γίνει η δουλειά σωστά, και το κάνεις αμείβοντας τους και αυτούς καλά.
Κάνεις υπομονή 20 μήνες και ανακαλύπτεις ότι η επιχείρησή σου θα ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά χωρίς σχολικά εγχειρίδια.
Με υπεράριθμους καθηγητές σε μία ειδικότητα και ελλείψεις σε άλλες.
Ανακαλύπτεις ότι έχει εισάγει ο Διευθυντής Σπουδών σου καινοτόμες δράσεις στο σχολείο σου χωρίς να έχει φροντίσει να επιμορφώσει τους διδάσκοντες.
Υπολογίζεις τα έξοδά σου και διαπιστώνεις ότι για να αμείβονται όλοι οι παραπάνω αδρά ,δεν έχεις πιά αποθεματικό για τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου σου.

Σε πόσες ώρες τους απολύεις όλους;

(επειδή η σύγκριση με τον Ιδιωτικό τομέα και την παραγωγικότητα του, δεν αφορά μόνο τους υπάλληλους αλλά κυρίως τους διοικούντες του Δημοσίου τομέα)

Σοφία Λαμπίκη

3 σχόλια:

  1. Η χώρα προοδεύει στον αθλητισμό και στον αλητισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης Χρυσαφίδης5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:01 μ.μ.

    Εάν ήσουν επιχειρηματίας θα έφερες ακέραια ευθύνη για τις επιλογές σου. Πως ξεκινάς "επένδυση" χωρίς business & marketing plan; Πως ξεκινάς προσλήψεις χωρίς γνώση των πραγματικών αναγκών σου σε αριθμό εργαζομένων και σε απαιτούμενα προσόντα; Πως δίνεις πλουσιοπάροχες αμοιβές χωρίς σχεδιασμό και προϋπολογισμό εσόδων; Τι στόχους είχες βάλει; Τι κίνητρα είχες θεσπίσει; Πότε και πως έκανες αξιολόγηση ατόμων & προόδου και ενδεχομένως διορθωτικές κινήσεις; Τι ακριβώς περιμένεις επί 20 μήνες; Ελλείψει αυτών και πολλών άλλων μάλλον δεν υπήρξες επιχειρηματίας αλλά διαχειριστής/διασπαθιστής δημοσίου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην Ελλάδα δεν υφίσταται επιχειρηματίας που περιγράφεις, όλοι είναι αεριτζήδες κρατικοδίαιτοι και πρώτοι διασπαθιστές δημόσιου χρήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή