Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδιαιτεράδες καθηγητές του Δημοσίου, μια πραγματικότητα που καλύπτουν όλοι

Αντιγράφουμε από το σάιτ της χιώτικης εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ σήμερα :

"Ένα απόστημα σκάει σήμερα η ΑΛΗΘΕΙΑ, με ένα δημοσίευμα που προκαλεί ευθέως τις αρχές να επέμβουν. Η ΑΛΗΘΕΙΑ φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα σημεία αποκαλύπτει ότι καθηγητές δημοσίων σχολείων, δεν κάνουν απλά μαθήματα σπίτι τους, αλλά έχουν ανοίξει κανονικά άτυπα και χωρίς πινακίδες – έτσι απλά- «φροντιστήρια», παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα, κυρίως σε μαθητές τους!
Ο τίτλος της εφημερίδας είναι «Πώς αγοράζονται τα….20άρια», με την ΑΛΗΘΕΙΑ να σημειώνει , ανάμεσα στ’άλλα, καλώντας Β’βάθμια Εκπαίδευση, Αστυνομία, ΣΔΟΕ και Εισαγγελέα να επέμβουν: «Δεν αναφερόμαστε στα ιδιαίτερα που εκτός Θεολόγων, Γυμναστών και… ιδεολόγων κάνουν όλοι σχεδόν οι καθηγητές, για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με κάποιες απογευματινές ώρες, τηρώντας μάλιστα μερικοί απ’αυτούς τη «δεοντολογία», να μην κάνουν δηλαδή ιδιαίτερα σε μαθητές τους.
Αναφερόμαστε σε καθηγητές δημοσίων σχολείων, που το πρωί ξεκουράζονται στις τάξεις «ψαρεύοντας μαθητές» για το απογευματινό τους «φροντιστήριο», που μάλιστα δεν λειτουργεί σπίτι τους αλλά έξω,«φροντιστήρια» που είτε λειτουργούν ο ίδιοι ατομικά ή οικογενειακά, αλλά και ομαδικά !
Έτσι έχουμε μαθητές που γνωρίζουν πότε θα έχει διαγώνισμα, τι θέμα θα πέσει ή γνωρίζουν ότι οι γονείς τους με τον παρά τους αγοράζουν τα 20άρια.» Η ΑΛΗΘΕΙΑ σημειώνει ότι ο τζίρος αυτών των «φροντιστηρίων» των επίορκων καθηγητών κυμαίνεται από 100.000 έως 300.000 ευρώ το χρόνο."

Άγια πράττει η εφημερίδα.
Αλλά περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν, να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση,και να στείλουν στον εισαγγελέα και την μόνιμη εφεδρεία αυτούς τους καθηγητάδες.
Όχι κουκουλώματα, όχι ξεφούσκωμα της είδησης.
Να ξεριζωθεί άμεσα αυτό το παρασιτικό κύκλωμα που στερεί τη δουλειά από άνεργους συναδέλφους τους,ξεπουλάει τα πάντα όσο-όσο, προκαλεί δυσλειτουργίες στα σχολεία, ντροπιάζει όλο τον κλάδο που κατηγορείται συλλήβδην και που αποτελεί χρόνια τροχοπέδη στη διεκδίκηση καλύτερων αμοιβών των εκπαιδευτικών.
Ο δρόμος για το ιδιωτικό πελατολόγιο είναι ανοικτός.
Όποιος νομίζει ότι θέλει να τρέφεται απ αυτό ας αποχωρήσει πυξ λαξ απ τη Δημόσια Εκπαίδευση τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου