Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Καλό σου ταξίδι Νίκο


Την τελευταία του πνοή άφησε, σήμερα Παρασκευή ο Νίκος Κοεμτζής. Τον 74χρονο εντόπισαν περαστικοί από το Μοναστηράκι, αναίσθητο. Ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική Αθηνών. Οι γιατροί αναγνώρισαν τον άνδρα και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά ήταν ήδη αργά. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου.
Το 1973 ο Νίκος Κοεμτζής και η παρέα του είχε πάει στο νυκτερινό κέντρο «Νεράϊδα» για να διασκεδάσει. Ο αδελφός του, Δημοσθένης έκανε παραγγελιά τις «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη. Μαζί του σηκώθηκαν να χορέψουν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο ότι το τραγούδι είναι παραγγελιά. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των ατόμων.
Ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς. Αργότερα υποστήριξε ότι θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.
Συνελήφθη ενώ είχε πυροβοληθεί και στα πόδια και καταδικάστηκε τρεις εις θάνατον. Ο αδελφός του Δημοσθένης σε τρία χρόνια φυλάκιση ενώ αθωώθηκε ένας τρίτος.
Επί τρία χρόνια περίμενε την εκτέλεσή του αλλά τελικά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια.
Το 1996, το Δικαστικό Συμβούλιο της Πάτρας αποφυλάκισε το μετανοημένο Νίκο Κοεμτζή.
Από τότε ζούσε πουλώντας την αυτοβιογραφία του στο κέντρο της Αθήνας και αφού ο δήμος Αθηναίων του παραχώρησε άδεια μικροπωλητή.

2 σχόλια:

  1. Ο Κοεμτζής, υπήρξε ένα αποτύπωμα του τέλους της μετεμφυλιακής περιόδου. Δεν χαρακτηρίστηκε από την πολιτική του δράση.Το στίγμα που αριστερού πατέρα του, ήταν αρκετό για να τον εκτροχιάσει από μια φυσιολογική ζωή. Αυτό ήταν το διαβατήριο που τον έσπρωξε σε ένα αδυσώπητο κόσμο, στα ανίκητα γρανάζια ενός ισχυρού μηχανισμού.

    Ίσως οι επόμενες γενιές "νοσταλγήσουν" αυτόν τον μηχανισμό, μπροστά στην βαρβαρότητα εκείνου που τον αντικατέστησε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή