Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κανείς δεν είχε το σθένος να ανακοινώσει τα νέα μέτρα


Η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε τα παρακάτω μέτρα:

- Μείωση αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, ποσό που όπως αναφέρεται είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι προ διμήνου το αφορολόγητο είχε περιοριστεί στα 8.000 ευρώ από τις 12.000 ευρώ.

- παράταση της επιβολής τέλους ακινήτων μέχρι και το 2014.

- μείωση κατά 20% των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ

- 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε εφεδρεία. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από ένα χρόνο πιθανότατα θα απολυθούν, οπότε ουσιαστικά μιλάμε για 30.000 απολύσεις μόνο από το 2011.

- Για όσους λαμβάνουν σύνταξη και είναι κάτω από 55 ετών τότε θα δουν την σύνταξη τους να μειώνεται κατά 40% έως ότου συμπληρώσουν το 55ο έτος. Για τις συντάξεις η νέα μείωση θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης μέσω του Mega.

Τα νέα μέτρα αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ φέτος και το 2012.

Σφοδρότατο πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η νέα φοροκαταιγίδα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση.

«Ψαλίδι» έως 40% στις συντάξεις, «μαχαίρι» στους μισθούς 10 ευρώ τον μήνα μέσω της μείωσης του αφορολογήτου και της αυξημένης παρακράτησης, επιβάρυνση σχεδόν 0,38 ευρώ/λίτρο για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φόρος που φτάνει ακόμη και τα 20 ευρώ/τετραγωνικό για 4 ολόκληρα χρόνια .
Επιπλέον, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έγινε καμία κουβέντα για περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και οι πληροφορίες ανέφεραν περικοπές και στα επιδόματα των πολυτέκνων.
Τα μέτρα ανακοινώθηκαν με μία γραπτή δήλωση - Κανείς δεν ήθελε να χρεωθεί το πολιτικό κόστος των μέτρων.
Η αποτυχία και η απραγία αυτής της κυβέρνησης φάνηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των μέτρων, καθώς ο επικεφαλής της τρόικας στην έκθεσή του στο ΔΝΤ έκανε λόγο για νεκρή κυβέρνηση τους τελευταίους έξι μήνες. Ουσιαστικά λοιπόν αυτά τα μέτρα πάρθηκαν γιατί η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που εάν είχαν συμβεί, δεν θα χρειάζονταν τα νέα μέτρα.

3 σχόλια:

  1. Άντε και γαμηθείτε “πατριώτες” !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι κάθεστε ρε ξυπνάτε να τους στήσομε στα 6 μετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ήρθε η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή