Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μηλιγκάς - Παντουκειός. «Γαίας ατίμωσης»...

ή αλλιώς «Τελική καταστροφή του φυσικού ανάγλυφου και του τοπίου της Περιοχής» ή αλλιώς « Για έργα Φαραωνικά λεφτά έχουν , για μισθούς και συντάξεις όχι».

Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου.

.
Τελικά ξεφύγαμε τελείως.
Σ εποχές που ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ τα ζωνάρια μέχρι ασφυξίας , σφαγιάζοντας μισθούς και συντάξεις , ξευτελίζοντας τον Ελληνικό Λαό και μηδενίζοντας το κράτος πρόνοιας, την ίδια ώρα η τοπική αυτοδιοίκηση υπερβαίνοντας εαυτόν , προκλητικά και δίχως ντροπή προχωρεί σε έργα μαμούθ, 13.000.000 ευρώ φτιάχνοντας σουπερ-γέφυρα και κατεβάζοντας βουνά και βουνοκόρφια σε Μηλιγκά και Παντουκειός. Με άλλα λόγια ο λαός πεινά και αυτοί πετάνε τα λεφτά σε τσιμέντα και εκβραχισμούς.
Για τέταρτη φορά μέσα σε 25 χρόνια διανοίγουν τον δρόμο Χίου Βολισσου, μετατρέποντας ολόκληρη την Βόρειο Ανατολική Χίο σε μια πληγή , σε ένα νταμάρι.
Εμείς και παλιότερα ζητήσαμε να μας πουν την σκοπιμότητα για την σπάταλη τόσων εκατομμυρίων ευρώ (δισεκατομμυρίων δραχμών) για ένα τέτοιο Φαραωνικό έργο… Κάνεις δεν είχε τον καιρό και την ευαισθησία να απαντήσει.
Σχήμα οξύμωρο. Την ίδια στιγμή που βασικές υποδομές λείπουν από την πόλη της Χίου ( δεν έχει πχ ανθρώπινες δημόσιες τουαλέτες που ακόμα και οι ξένοι πλέον μας την πέφτουν γι αυτό ), εμείς για τέταρτη φορά διανοίγουμε τον ίδιο δρόμο πετώντας διχως ντροπη, εκατομμύρια εκατομυριων ευρώ αντί με κάθε τρόπο να παρέμβουμε στο ήδη πληγωμένο από τις παλιές εκσκαφές τοπίο-βλέπε Κόλπο των Γλάρων -απομακρύνοντας από εκεί όλα εκείνα τα βράχια που το 90 γκρέμισε ο Βασιλάκος μισιακώνοντας τον κόλπο.
Όσο για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων θεωρούμε ότι αποτελούν το άλλοθι πλέον της εξουσίας για να κατακρεουργεί το περιβάλλον και να προκαλει αμετακλητη αισθητική και οπτική ρύπανση.
Φρονούμε δε ότι ατιμάζοντας έτσι την γη, σε ένα τόσο μικρό νησί , πέρα από κάθε κλίμακα, <<κολοβώνοντας σχήματα και διαστρέφοντας τον χαρακτήρα των περιγραμμάτων>> που έλεγε και ο Πικιώνης, κόβοντας βουνά και αφανίζοντας το ανάγλυφο της ιερής τούτης Γης , κατακρεουργώντας την Φύση , την φυσιογνωμία , την φυσική ομορφιά ,την γραφικότητα ,το τοπίο-αυτό δηλαδή που πουλάμε στους ξένους- μια για πάντα και δίχως επιστροφή ,αλαξομουρίζοντας τον χώρο, και μετατρέποντας τον τόπο σε ανοικτή πληγή , σε ένα νταμάρι ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ… το καταστρέφουμε για πάντα. Υποχρεώνουμε δε τις επόμενες γενιές να ζουν πλέον σε ένα φρικιαστικά ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ.
Παράλληλα με την αισθητική ρύπανση που προκαλείται εμείς κρούομαι τον κώδωνα του κινδύνου για κατολισθήσεις σε μεγαλύτερη κλίμακα ,αφού τα πρανή των δρόμων υπερμεγενθύνονται και τα βράχια αποσαθρώνονται….
Η ΓΣ του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου