Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Και 3 δικά μας μέσα

Πλαστά πιστοποιητικά κλάσης είχε εκδώσει σε δεκαέξι πλοία το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά. Τα στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάστηκαν απ' το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Όπως ανακοινώθηκε απ' το Λιμενικό Σώμα, με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες περιήλθαν στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής το Μάιο του 2011 και αφορούν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών κλάσης από το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά, για Επιβατηγά - Οχηματαγωγά και Επιβατηγά - Τουριστικά πλοία, δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να διερευνήσει άμεσα την εν λόγω υπόθεση.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο ανέλαβε την υπόθεση, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο για το Α΄ τρίμηνο 2011, σε συνδυασμό με στοιχεία που απεστάλησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της απάντησης του Ρωσικού Νηογνώμονα, διαπιστώθηκε η πλαστότητα πιστοποιητικών για 16 πλοία των ανωτέρω κατηγοριών.
Ο Ρωσικός Νηογνώμονας προέβη άμεσα στην άρση της εξουσιοδότησης στο γραφείο του στον Πειραιά.
Για τα ανωτέρω στοιχεία σχηματίστηκε φάκελος δικογραφίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο οποίος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, απ’ όπου αναμένονται οδηγίες- εντολές χειρισμού της υπόθεσης.
Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής έδωσε την εντολή στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά λόγω αρμοδιότητάς του, για άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ανάμεσα στα 16 αυτά πλοία , είναι το "Οινούσσαι 3",το "ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ" που εξυπηρετεί τα Ψαρά και το "European Express"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου