Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από γερμανική εταιρία

Εταιρία συμβούλων επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι «πολιτιστικά αγαθά».

Η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δισ. ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας «θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ», δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι «αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία 'Treuhand' ενεπλάκη ανεπιτυχώς και στο σχέδιο ενσωμάτωσης της Ανατολικής Γερμανίας στη Δυτική οδηγώντας σε απόλυτη εξαθλίωση τους πρώην ανατολικογερμανούς.
Εάν γίνει αποδεκτό αυτό το σχέδιο ουσιαστικά μετατρεπόμαστε σε γερμανική αποικία χωρίς τα προνόμια των Γερμανών πολιτών.
Όμως από τις ΗΠΑ και τους G20 διαρρέονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει εντός του ευρώ μετά την συνάντηση των Καννών που θα γίνει αρχές Νοεμβρίου.Μέχρι τότε η Ελλάδα θα βοηθηθεί να επιπλεύσει ώστε να προετοιμαστεί η χρεωκοπία χωρίς μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες ή αγορές.
Χρεωκοπία εντός του ευρώ συνεπάγεται βιοτικό επίπεδο του 1950 αλλά -για όσους έχουν-χρέη από δάνεια σε τρέχουσες τιμές Ευρωζώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου