Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Θεματική Δημοτική Κοροϊδία Αμανής


του Γιάννη Μακριδάκη


Την Παρασκευή 15/3/13 έλαβε χώρα Θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για να διατυπωθούν τα προβλήματα της Αμανής και να προταθούν αναπτυξιακές δράσεις για την περιοχή.
Ως εισηγητές είχαν επιλεγεί ο Αντιδήμαρχος Αμανής, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Βολισσού και δύο πολίτες, γνωστοί για τις επενδυτικές τους προσπάθειες και δραστηριότητες (κυρίως real estate) στην περιοχή.
Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε γεμίσει ασφυκτικά από πολίτες , ακόμη και από ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών, που κατέβηκαν επί τούτου στην πόλη.
Αφού ο Πρόεδρος ανέλυσε την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ζήτησα τον λόγο και αιτήθηκα να μάθω με ποια ακριβώς κριτήρια επιλέχθηκαν να είναι εισηγητές για την ανάπτυξη της Αμανής οι συγκεκριμένοι δυο πολίτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν κανέναν, παρά μόνον τον εαυτό τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Αιτήθηκα επίσης να κάνω κι εγώ εισήγηση μετά από αυτούς, διότι έχω αυτό το δικαίωμα ως μόνιμος κάτοικος Αμανής και όχι επισκέπτης του σαββατοκύριακου όπως ήταν ο ένας εκ των δύο επιλεγμένων εισηγητών.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να μου δώσει τον λόγο ως εισηγητή και απέρριψε αναίτια το αίτημά μου. Επίσης δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει την επιλογή των συγκεκριμένων εισηγητών, με ποια δηλαδή κριτήρια τους επέλεξε για να εκπροσωπήσουν την Αμανή αφού δεν είναι ούτε αιρετοί ούτε εκπρόσωποι συλλόγων. Το μόνο που μπόρεσε να πει ήταν αόριστες και προσβλητικές για μένα εκφράσεις όπως ότι ακολουθώ γνωστή τακτική για να τορπιλίζω τις συζητήσεις και ότι οι εν λόγω εισηγητές είναι εκπρόσωποι κάποιων (ακατανόμαστων προφανώς) φορέων και συλλόγων, που όταν ιδρύθηκαν, εγώ δεν ήξερα πού πέφτει η Αμανή!
Με την τακτική του αυτή κατάφερε να με εξοργίσει και να με εκδιώξει από την αίθουσα και από την διαδικασία, στερώντας μου τον λόγο, φιμώνοντας αντιδημοκρατικά δηλαδή έναν μόνιμο κάτοικο της περιοχής, τα προβλήματα και οι προοπτικές της οποίας συζητούνταν δήθεν εκεί.
Ο φασισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και η γελοιοποίηση των θεσμών σε όλο τους το μεγαλείο. Αλλά αν ο φασισμός τους ήταν γνωστός και δεν αποτελεί πλέον λόγο για να εκπλαγεί κάποιος, δεν ήταν γνωστό το θράσος τους και η ξεδιαντροπιά τους, να κατεβάσουν τόσους ανθρώπους και μάλιστα ηλικιωμένους από τα χωριά για να τους βάλουν να παρακολουθήσουν ένα σικέ Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έγινε μόνο και μόνο για να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να ευοδώσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα δύο επενδυτές της περιοχής.
Ντροπή και αίσχος για την Αυτοδιοίκηση.
Σαφέστατο δείγμα για την γενικότερη κατάντια της Ελλάδας

Γιάννης Μακριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου