Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ:Για να συναντηθούν οι ανάγκες των ανθρώπων


Οι 60 πρόσφυγες ανάμεσά τους και 9 παιδιά, περνούν το δεύτερο 24ωρο στο κοντέινερ απέναντι από το λιμεναρχείο  της πόλης, χάρις  στην πολιτική του ελληνικού κράτους.
Αντιμετωπίζονται σαν σώματα και όχι σαν ανθρώπινες οντότητες με την σκόπιμη μη εφαρμογή των αποφάσεων για δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Υποδοχής!
Παρά το γεγονός ότι το Ελληνικό κράτος χρηματοδοτείται συστηματικά για την κατασκευή και λειτουργία κέντρων υποδοχής από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών συνόρων ωστόσο με διάφορα προσχήματα επιλέγει να μην τα λειτουργεί.  Προς δόξαν των μνημονιακών πολιτικών όμως, οι πρόσφυες δεν είναι μόνοι.  Συναντιούνται με την πλειοψηφία του γηγενούς πληθυσμού που αντιμετωπίζεται σαν ενόχληση από την κυβερνητική  πολιτική.
Συναντιούνται με τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, τους εργαζόμενους με μισθούς ντροπής, με τους πολίτες «χωρίς γιατρούς και φάρμακα». Με τους συνταξιούχους που το κράτος κάνει ότι μπορεί, εντελώς νομότυπα, για να μειώσει την ζωή τους. Με τους νέους της χώρας που η εξουσία προορίζει σαν φτηνά αναλώσιμα των «επενδυτών».                        
Συναντιούνται σε αυτήν την χώρα… από την οποία όλοι θέλουν να φύγουν!                                           
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η κεντρική εξουσία .                                                                                                                
Την πολιτική αυτή υλοποιούν με απόλυτη συνέπεια και οι τοπικοί φορείς της: Ο Δήμος και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Μέχρι πριν από λίγους μήνες την ευθύνη για την συντήρηση και λειτουργία των  κέντρων    υποδοχής είχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Από την στιγμή που  η αρμοδιότητα όλων των διαδικασιών  πέρασε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οι, τοπικές αρχές «ακούνε άλλα γι άλλα».
                                                                                                                                                                                                                                             
Εμείς σαν πολιτική συλλογικότητα  και πολίτες αυτής της κοινωνίας έχουμε υποχρέωση και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υπηρετήσουμε την αξιοπρέπεια μας που δοκιμάζεται από την συλλογική ταπείνωση της ανεργίας ,της εργασίας, της προσφυγιάς. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να συναντηθούν οι ανάγκες των ανθρώπων.

           Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ!
                                                                                                                                                08/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου