Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Στον εισαγγελέα το βίντεο με τις εμετικές δηλώσεις χρυσαυγίτη υποψήφιου

Στον εισαγγελέα το βίντεο με τις εμετικές δηλώσεις χρυσαυγίτη υποψήφιου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβάλλεται σήμερα από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οπτικοακουστικό υλικό από μεσημβρινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, που προέβαλε απόσπασμα χθεσινού ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel4, στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να απευθύνεται σε αλλοδαπούς με απειλητικές εκφράσεις.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ακούγεται να λέει : «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα 'χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια», «κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους», «Τα δόντια να πάρουμε» κλπ.




Το επίμαχο ντοκιμαντέρ που προέβαλε το βρετανικό δίκτυο Channel 4 την Τρίτη, βασίζεται σε δουλειά έλληνα κινηματογραφιστή που ακολούθησε πέρυσι το καλοκαίρι, επί έναν μήνα, μέλη της Χρυσής Αυγής και κατέγραψε τη δραστηριότητά τους, αλλά και τις δηλώσεις τους.

Στις εικόνες εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών της Χρυσής Αυγής να βρίζει αλλοδαπούς και να λέει ότι για την οικονομική κρίση «ευθύνονται οι λαθρομετανάστες». Κάνει λόγο για «τρία εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν». 

Χαρακτηρίζει συλλήβδην τους λαθρομετανάστες «πρωτόγονους, «υπανθρώπους» και «μιάσματα».

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος βουλευτής δεν εξελέγη.

Στο βίντεο ακούγεται και ένας εμετικός διάλογος, ανάμεσα στον χρυσαυγίτη υποψήφιο βουλευτή με πολιτικούς τους φίλους, όταν ακούγεται η φράση: «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους»! Και η παρέα με τον υποψήφιο βουλευτή να λέει στη συνέχεια, γελώντας, ότι μπορούν να γίνουν σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους παρά μόνον για αμάξια ή πεζοδρόμια επειδή αυτοί είναι χημικοί και «μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα». Ακούγεται στον ίδιο τόνο ότι το δέρμα των παράνομων μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαμπατέρ και τα μαλλιά τους για μπεγλέρια.
Ενα άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι «εάν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε πρώτα και μετά θα τους ασπρίσουμε σε κλοτσιές».

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5004978/ston-eisaggelea-to-binteo-me-tis-ratsistikes-dhlwseis-xrysaygith-ypopshfioy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου