Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Στρατηγείο» με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ


«Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία»... Αυτή η ταμπέλα θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει στην πόρτα που οδηγεί σε μια σχετικά μεγάλη αίθουσα στον τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων της ΝΔ, στη Λ. Συγγρού.

Το σημείωμα για τις... παρακολουθήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παραλαμβάνει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτης, ο οποίος επιλέγει τι θα προωθήσει στον Σ. Κεδίκογλου. Παρά το
Το σημείωμα για τις... παρακολουθήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παραλαμβάνει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτης, ο οποίος επιλέγει τι θα προωθήσει στον Σ. Κεδίκογλου. Παρά το «φάουλ» με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλο, η λειτουργία του γραφείου συνεχίζεται. Η προβολή της δήλωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδη για έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ ήταν αποτέλεσμα του στρατηγείου της ΝΔ
Ο χώρος αυτός, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι προσβάσιμος στον καθένα και εάν δε κάποιος μπει κατά λάθος μέσα θα εισπράξει αμέσως τα επιθετικά βλέμματα όσων εργάζονται εκεί...
Πρόκειται για το... στρατηγείο παρακολούθησης όλων των μεγάλων μέσων ενημέρωσης (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, blogs, ενημερωτικά sites) της Αττικής και ορισμένων περιφερειακών, που είχε «στήσει» το κυβερνών κόμμα προκειμένου να καταγράφει τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να τις προβάλλει κατά το δοκούν.
Στην αίθουσα αυτή υπάρχουν πολλές τηλεοράσεις που η καθεμία προβάλλει και ένα κανάλι συγκεκριμένα, ραδιόφωνα συντονισμένα σε όλους τους ενημερωτικούς σταθμούς της Αθήνας και ακόμη περισσότερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να «σερφάρουν» στο Ιντερνετ και να «αλιεύουν» δηλώσεις, ειδήσεις ή σχόλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της κομματικής αντιπαράθεσης, ειδικά αυτή την περίοδο που η ΝΔ συγκρούεται μετωπικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κάθε ένας από τους δέκα υπαλλήλους που δουλεύουν εκεί σε βάρδιες (η πρωινή παρακολουθεί τις ενημερωτικές εκπομπές και τα ραδιόφωνα και η βραδινή τα τηλεοπτικά δελτία ειδησεων και όσες εκπομπές υπάρχουν μετά τις 11 το βράδυ), έχει τα δικά του ακουστικά και το δικό του... κανάλι να παρακολουθεί. Στο τέλος κάθε βάρδιας εκδίδεται ένα ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο και παραδίδεται στον κ. Καπράλο προς... περαιτέρω αξιοποίηση!
Από αυτό το γραφείο ξεκίνησε ουσιαστικά και η υπόθεση με τις δηλώσεις του κ. Β. Διαμαντόπουλου, που τελικά γύρισαν μπούμερανγκ στη ΝΔ.
Το συγκεκριμένο «στρατηγείο» στη Λ. Συγγρού τελεί υπό την άμεση εποπτεία του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ κ. Σπ. Καπράλου - πρόσωπο που τοποθετήθηκε εκεί έπειτα από εισήγηση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κ. Γ. Μουρούτη. Ο ίδιος ο κ. Μουρούτης, ο οποίος χρησιμοποιούσε κατά κόρον αυτόν τον μηχανισμό και κατά τη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων και εκμεταλλεύτηκε την πολυγλωσσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε σκόπιμο αυτή η δουλειά να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.
Ετσι, ζήτησε από τον διάδοχό του να στηρίξει την... προσπάθεια και να ενημερώνεται ο ίδιος για κάθε δήλωση (γραπτή ή προφορική) στελεχών του κόμματος του κ. Τσίπρα. Η σχέση των κ. Μουρούτη και Καπράλου είναι ιδιαίτερα στενή, καθώς ο δεύτερος οφείλει την αναβάθμιση στα διοικητικά του κόμματος στον πρώτο. Ο κ. Καπράλος, άλλωστε, προσελήφθη ως υπάλληλος στη ΝΔ επί των ήμερων του κ. Μουρούτη και προήχθη σε διευθυντή του γραφείου Τύπου λίγους μήνες αργότερα... Αυτό ίσως εξηγεί και το ποιος είχε τη βασική ευθύνη για τη δημοσιοποίηση των αποσπασμάτων των δηλώσεων του κ. Διαμαντόπουλου...
Το «φάουλ»...
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού λαμβάνει σχεδόν κάθε ημέρα ένα ενημερωτικό σημείωμα από τη συγκεκριμένη κομματική υπηρεσία και ο ίδιος επιλέγει (ανάλογα με το θέμα) το εάν θα το παραπέμψει ή όχι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σ. Κεδίκογλου και στους βουλευτές της ΝΔ. Υπάρχουν όμως και φορές που και ο ίδιος αξιοποιεί κάποιες παραφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τον λογαριασμό που διαθέτει στο Twitter και τη σελίδα που έχει στο Facebook.
Κομματικά στελέχη που γνωρίζουν πάντως τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αναγνωρίζουν μεν το «φάουλ» που έγινε με την περίπτωση Διαμαντόπουλου, αλλά σημειώνουν ότι η συμβολή του γραφείου τόσο πριν από τις εκλογές όσο και ύστερα από αυτές, ήταν πολύ σημαντική και, ως εκ τούτου, η παρακολούθηση θα συνεχιστεί. Αλλωστε και προχθές η προβολή των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χ. Καραγιαννίδη για την ανάγκη εξόδου της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, ήταν αποτέλεσμα της καταγραφής της δημόσιας τοποθέτησής του από το συγκεκριμένο γραφείο.
Γιάννης Σαραντάκος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63772756

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου