Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού






Συγκέντρωση στην πλατεία του δημαρχείου Θεσσαλονίκης και πορεία, κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην επένδυση.
Ολοκληρώθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Οι διοργανωτές ανεβάζουν τους συμμετέχοντες στις 12.000, παρόντες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΚΚΕ. 9.000 διαδηλωτές αναφέρει η Αστυνομία.
Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες «επιτροπών αγώνα» ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α. Με την πορεία ενώθηκαν στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας και διαδηλωτές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της η απόφαση της διεύθυνσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας του  να κλείσει τον Λευκό Πύργο ώστε να μην ληφθούν φωτογραφίες από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου