Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Καταγγελία:Κατασκευή χώρου στάθμευσης στη περιοχή Κασσαπάκη

Αναδημοσίευση από aplotaria.gr


Νέα μελέτη
Καταγγελία των αρχιτεκτόνων Γιώργου Πασχαλίδη και Γιάννη Λουκά
Στο φύλλο της εφημερίδας Πολίτης, στις 7-3-2013, δημοσιεύτηκε η είδηση ότι στη θέση της προς κατεδάφιση πιτσαρίας «Λύκος», στην περιοχή Κασσαπάκη πρόκειται να κατασκευαστεί, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χίου, χώρος στάθμευσης για τριάντα αυτοκίνητα.
Όμως, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι για την περιοχή αυτή ο Δήμος Χίου ανέθεσε, με την υπ` αρ.724/11-3-2004 σύμβαση, στη μελετητική ομάδα (Γιώργος Πασχαλίδης Αρχιτέκτων Μηχανικός, Γιάννης Λουκάς Αρχιτέκτων Μηχανικός, Νίκος Κεφαλούκος Πολιτικός Μηχανικός, Μανώλης Κράκαρης Μηχανολόγος Μηχανικός), τη σύνταξη μελέτης για την διαμόρφωση του χώρου η οποία και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ‘ αρ. 448/22-12-2009 απόφαση.
Σημειώνουμε εδώ ότι η παραπάνω μελετητική ομάδα μελέτησε το σύνολο της παραλιακής ζώνης Μπέλλα Βίστα έως το γεφύρι του ποταμού Παρθένη, με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου σε μία προσπάθεια ανάδειξης του νότιου παραλιακού μετώπου της πόλης. Η αποσπασματική νέα μελέτη μας βάζει σε υποψίες εάν ο Δήμος έχει πρόθεση ανάδειξης της περιοχής ή να εξυπηρετήσει αποσπασματικά συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Η περιοχή δεν έχει ανάγκη να φορτωθεί αποκλειστικά με ένα ακόμα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλά επεμβάσεις προς ανάδειξη όλης της παραλιακής ζώνης ως χώρου περιπάτου, δραστηριοτήτων και κατασκευής ποδηλατοδρόμου όπως προβλέπει η αρχική εγκεκριμένη μελέτη σε όλο τον νότιο παραλιακό άξονα της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα η αρχιτεκτονική μελέτη για τη θέση της πιτσαρίας «Λύκος» εμβαδού 2320,00 τ.μ. προέβλεπε την δημιουργία παιδικής χαράς με:
Εγκεριμένη μελέτη από Δημοτικό Συμβούλιο1) υπαίθριο θεατράκι
2) λιμνούλα
3) κρεμαστή σχοινένια γέφυρα
4) πέργκολα σκίασης
5) ξύλινα παγκάκια
6) ξύλινη θαλασσινή προβλήτα θέασης
7) προστατευτικό κιγκλίδωμα-στηθαίο
8) αναψυκτήριο
9) «κομμένη» ξύλινη ψαράδικη βάρκα
10) πολλαπλός παιδότοπος
11) συγκρότημα ξύλινων παιδικών σπιτιών
12) μεμονωμένα σπιτάκια
13) αποθήκη
14) βρύση
15) αλέα
16) χώρος στάθμευσης ποδηλάτων
17) τεχνητό λοφάκι με χιώτικα φυτά
18) παιδότοπος (παιδιά 6-12 ετών)
19) παιδότοπος (παιδιά έως 6 ετών)
Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της ανάπλασης του χώρου, που δημοσιεύεται στο φύλο της εφημερίδας, δεν περιλαμβάνεται τίποτε από τα προβλεπόμενα της ανωτέρω μελέτης.
Για χώρο στάθμευσης η μελέτη στο σύνολο της ανάπλασης της Μπέλλα Βίστας προέβλεπε δύο σημεία:
1) πολύ πριν την πιτσαρία, στην αρχή της διαδρομής, εμβαδού 100,00 τ.μ. με θέση έξη αυτοκινήτων και
2) μετά την πιτσαρία, εμβαδού 250,00 τ.μ. με θέση δέκα αυτοκινήτων.
Κατόπιν τούτου ζητούμε από τους υπευθύνους επίσημη διευκρίνηση για την αλλαγή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου.
Οι αρχιτέκτονες της μελετητικής ομάδας
Γιώργος Πασχαλίδης
Γιάννης Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου