Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πέθανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες


"Έφυγε" από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Ο Ούγκο Τσάβες είχε πρόσφατα υποβληθεί σε επέμβαση, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηγέτη της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας, Ν. Μαντούρο, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η κατάσταση της υγείας του Τσάβες ήταν κρίσιμη.
"Μάθαμε το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε Ούγκο Τσάβες", δήλωσε ο Μαντούρο.
 
Ο Τσάβες, πριν λίγες μέρες, είχε επιστρέψει στη χώρα του, από την Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και μάλιστα είχε στείλει μήνυμα στο λαό του μέσω Twitter.
"Φθάσαμε ξανά στην πατρίδα μας την Βενεζουέλα. Σε ευχαριστώ, θεέ μου. Σε ευχαριστώ, αγαπημένε μου λαέ. Θα συνεχίσουμε την θεραπεία εδώ", είχε γράψει. 
Ο Τσάβες ανακοίνωσε ότι πάσχει σοβαρά από καρκίνο το 2011 και από τότε υποβλήθηκε σε 4 χειρουργικές επεμβάσεις.
Παρά την ασθένειά του, στις προεδρικές εκλογές στις 7 Οκτωβρίου 2012 νίκησε τον αντίπαλό του, Ενρίκε Καπρίλες και εξασφάλισε και νέα θητεία, χωρίς να προλάβει να ορκιστεί. Ο Τσάβες είχε χρίσει ως διάδοχό του τον Ν. Μαντούρο.
Ο Ούγκο Τσάβες γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1954. Έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση στους αλεξιπτωτιστές. Παντρεύτηκε 2 φορές και απέκτησε 4 παιδιά.
Εξελέγη Πρόεδρος το 1998 και επανεξελέγη το 2006 και το 2012. Πολύ δημοφιλής στη χώρα του, επέβαλε νέο Σύνταγμα και προώθησε κοινωνικές αλλαγές.
Ο Ούγκο Τσάβες κυριάρχησε επί 14 χρόνια στη Βενεζουέλα, εκπροσωπώντας ένα κίνημα καταπιεσμένων και αντιμετωπίζοντας απόπειρες πραξικοπήματος, καθώς θεωρούνταν εχθρός για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.
από http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/pethane_o_proedros_ths_venezoyelas_ougko_tsaves.2155237.html?utm_source=news247home&utm_medium=impnews&utm_content=tab1&utm_campaign=HW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου