Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Από τα ψιλά των εφημερίδων

ΕΙΔΗΣΗ 1η
Κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της ένα μικρό αγοράκι, η νεαρή μητέρα μπήκε δειλά δειλά στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων της Αθήνας, χαμήλωσε το βλέμμα της στο πάτωμα και με φωνή που μόλις ακουγόταν, είπε:-Κύριε εισαγγελέα, πάρτε το παιδί μου και βάλτε το στο ίδρυμα. Δεν έχω ούτε για το γάλα του!Τέτοιες εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης διαδραματίζονται συχνά τους τελευταίους μήνες στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας, όπου γονείς, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχειας και της απόγνωσης, αναγκάζονται να καταφύγουν ακόμη και στον εισαγγελέα, με την ελπίδα να βρει στέγη και φαγητό για τα παιδιά τους, έστω σε ένα ορφανοτροφείο, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν πια να τα θρέψουν, όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.Οι περισσότεροι που φθάνουν στο σημείο να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα ζητούν από τον εισαγγελέα να φιλοξενηθούν προσωρινά εκεί και να μην δοθούν για υιοθεσία, ώστε μόλις καταφέρουν οι ίδιοι να ξεπεράσουν τη φτώχεια και να σταθούν στα πόδια τους, να μπορέσουν να τα ξαναπάρουν πίσω...(από τον real.gr)


ΕΙΔΗΣΗ 2η
Ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό που καταγράφηκε στην Πάτρα, στις αρχές της εβδομάδας. Δύο μικρά αδέλφια,7 και 10 χρονών,ρομά από τη Ρουμανία, εντοπίστηκαν μέσα στο κρύο, να κοιμούνται μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο! Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το Α' Αστυνομικό Τμήμα. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν εκεί και ζητήθηκε η βοήθεια του "Χαμόγελου του Παιδιου".....
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το "Χαμόγελο του Παιδιού" έδωσε τρόφιμα και ρούχα στα ταλαιπωρημένα παιδιά, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο του Συλλόγου στο Νοσοκομείο του Ρίου. Επιπρόσθετα, εθελοντές του Συλλόγου απασχόλησαν τα παιδια με δημιουργικό παιχνίδι, προσπαθώντας να τα κάνουν να ξεχαστούν από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν και μέχρι να εντοπιστούν οι γονείς τους...(από τα ΧΡΟΝΙΚΑ της Πάτρας)


ΕΙΔΗΣΗ 3η

Από 17.000 έως 20.000 άτομα, υπολογίζονται οι άστεγοι, τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα». Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Δημοκρατία" η κατάσταση έχει επιδεινωθεί καθώς έχει μπει λουκέτο σε πολλά ιδρύματα και ξενώνες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το άρθρο, δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που οι πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποι μας (ηλικίας από 40 έως και 70 ετών) δεν διστάζουν να κατεβαίνουν στα υπόγεια των δημόσιων νοσοκομείων όπου συνήθως βρίσκονται τα μαγειρεία, με σκοπό να «κλέψουν» μια φέτα ψωμί, ένα μήλο, ένα γιαούρτι ή, αν είναι τυχεροί, και μια ολόκληρη μερίδα με ζεστό φαγητό!

Ευαγγελισμός

Εκτός από την Ψυχιατρική Κλινική, η οποία από πέρυσι τον χειμώνα φιλοξενεί αρκετούς αστέγους, οι οποίοι κάνουν τους... τρελούς για να κοιμηθούν στα ράντσα, φέτος το φαινόμενο έχει επεκταθεί και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπως λέει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, στη "Δημοκρατία": «Όλο και πιο συχνά, στις εφημερίες, βλέπω συναδέλφους μου, την ώρα που τρέχουν να βοηθήσουν τους τραυματίες, να περνάνε δίπλα από τον άστεγο που είναι κουλουριασμένος πάνω στο ράντσο για να ζεσταθεί και να του προσφέρουν ένα γιαούρτι ή λίγο ψωμάκι! Εκτός από τις τέσσερις πέντε γνώριμες φυσιογνωμίες, τώρα πια βλέπουμε ολοένα και νέα πρόσωπα να έρχονται με διάφορες δικαιολογίες, με σκοπό να κάνουν εισαγωγή».

Λαϊκό Νοσοκομείο

Κρυφτούλι παίζουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο οι άστεγοι με τους υπαλλήλους της ασφάλειας σε κάθε εφημερία. Συνήθως επτά με οκτώ άτομα προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητα μέσα στο πλήθος των ανθρώπων που καταφθάνει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών: «Είναι ρακένδυτοι, έχουν μήνες να κάνουν μπάνιο και πολλές φορές δεν φεύγουν ακόμα και όταν οι υπάλληλοι της ασφάλειας τους ζητάνε να βγουν έξω», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος στην εφημερίδα Δημοκρατία και εξηγεί: «Αυτοί φυσικά αρνούνται και φωνάζουν, παρακαλάνε ή κλαίνε, γιατί ξέρουν ότι, αν περάσουν τη νύχτα έξω στα παγκάκια, θα πεθάνουν από το κρύο. Η κατάσταση είναι απελπιστική». (από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου