Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Σε ψηφίζω αλλά φύγε


Ο υπουργός Υγείας εκφράζοντας τουλάχιστον τους άλλους 2 της τρόικας (Ραγκούση και Διαμαντοπούλου) αλλά και πολλούς άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει με επιστολή του στον πρωθυπουργό ότι θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά του ξεκαθαρίζει ότι αν δεν διαβεβαιώσει ότι αύριο το πρωί θα αρχίσει ΑΜΕΣΩΣ τις διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί από υπουργός. 

Το κλίμα είναι αυτό πλέον στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Αν ο πρωθυπουργός δεν δείξει έμπρακτα αύριο το πρωί ότι εννοεί αυτά που λέει τότε θα δούμε παραιτήσεις υπουργών αλλά και βουλευτών. 

"Επειδή ανάμεσα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μεσολάβησε η συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία τίποτα σχετικό δεν αναφέρθηκε και ανησυχώντας για τις εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, συμπληρώνω το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στο οποίο προφανώς και εμμένω με τη δήλωσή μου πως αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος στην επιστολή.

Και συμπληρώνει: "Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις. Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπ τικό με βάση το οποίο λειτουργώ."

Αυτή η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου δείχνει να αλλάζει το κλίμα. Να αναζωπυρώνει τις αντιδράσεις και κυρίως να ταράζει τα νερά. Κι αυτό γιατί ο κ. Λοβέρδος είναι ο πρώτος υπουργός την σημερινή ημέρα που ευθέως και με θέση θέτει το δικό του τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου εμφανίζεται ενοχλημένο από τη δήλωση Λοβέρδου ειδικά αυτή την στιγμή. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι αυτή την ώρα ο κ.Βενιζέλος έχει συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι στην "δική" του πτέρυγα. 
Και τώρα, ο κ. Παπανδρέου που μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει δώσει κανένα σαφές πλαίσιο και δεν έχει αναλάβει επι της ουσίας καμία δέσμευση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, πρέπει να απαντήσει. Πρέπει να καταλάβει ότι το παιχνίδι που παίζει τις τελευταίες ημέρες κερδίζοντας χρόνο ήρθε η στιγμή να φτάσει στο τέλος του.

Έτσι όταν στις 11 το βράδυ θα ανέβει στο βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα κάνει από το πρωί της 5ης Νοεμβρίου. Πρέπει να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και να πει τελικά ότι είναι πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης. Και ότι το καλό της πατρίδας που επικαλείται από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, το εννοεί.

Αν το κάνει αυτό, όλα θα έχουν τελειώσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα και θα έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλιώς όλα θα είναι ανοικτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου