Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: «Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση»


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο και με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει σήμερα τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά σε κοινή συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός είπε ότι «είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση παραδίδει την σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση - ευρύτερης αποδοχής- στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός είπε ότι πρώτα πρέπει να κλείσει η συμφωνία για το πλαίσιο της νέας κυβέρνησης και μετά δεν έχει πρόβλημα για τα πρόσωπα. Στο μεταξύ οι αγορές απαιτούν λύση πριν ανοίξει το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του ιδίου και της κυβέρνησης πριν ξεκαθαρίσει η εικόνα για τη διάδοχη κατάσταση.

Υπό αυτήν την έννοια -και με δεδομένο το προαπαιτούμενο της παραίτησης του πρωθυπουργού που θέτει ο Αντώνης Σαμαράς- εκτιμάται ότι ο Γ.Παπανδρέου πιθανώς να επιθυμεί να διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ -ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας- για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.

Το Υπουργικό Συμβούλιο
Στις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε στη Βουλή το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του και των υπουργών του, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας.
Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε προγραμματιστεί να αρχίσει δύο ώρες νωρίτερα, στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής, αντί για τις 18:00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Επίσης στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσουν τα μέλη της κυβέρνησης για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και την πορεία των σχετικών συζητήσεων. 

Επίσης, θα συζητηθεί η προετοιμασία για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.

Συνάντηση Λοβέρδου -  Βενιζέλου

Πριν απο΄την κρίσιμη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τον κ. Ευ. Βενιζέλο για την «επόμενη μέρα» ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης τηλεφώνησε στον υπουργό Υγείας ο Πρωθυπουργός και όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος του είπε «πράγματα που πρέπει να ξέρει».  
 
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή, δήλωσε ότι είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και σήμερα, Κυριακή, συνάντηση μαζί του.

Ο κ. Λοβέρδος δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συνομιλιών, είπε όμως ότι την ώρα της συνάντησης πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και τον ενημέρωσε «για κάποια πράγματα που έπρεπε να ξέρω».



Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πρωτο Θέμα καθοδόν εν πτήσει προς την Ελλάδα βρίσκεται ο Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει την πρωθυπουργία.
Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε  η επικείμενη συνάντηση Παπανδρέου Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου