Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Καταρρέει το πολιτικό σκηνικό της χώρας

Βόμβα στο ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες μετά την πρωθυπουργική ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Ήδη η πρώτη μείωση της δύναμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της κυβέρνησης σημειώθηκε λίγες ώρες μετά, με την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Β' Αθηνών Μιλένας Αποστολάκη.
Με δισέλιδη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί, δηλαδή να διατηρήσει την έδρα της στη Βουλή.
Η κ. Αποστολάκη αιτιολόγησε την κίνησή της αυτή ως προϊόν της διαφωνίας της με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Την ίδια στιγμή, δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί από τη Βουλή, πράγμα που σημαίνει ότι η ΚΟ συρρικνώνεται στους 152 βουλευτές από τους 160 που είχε όταν εκλέχτηκε το 2009.
"Παραμένοντας συνεπής με τις αποψεις μου εκφράζω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτήν την επιλογή της κυβέρνησης", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε ότι η αιτία που αποχωρεί είναι η απουσία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης και η εξάντληση της κυβερνητικής στόχευσης που καταλήγει στα συνήθη υποζύγια.
Μέσα από την επιστολή - αγανάκτησης, μιλά για ανεπιτυχή διαδικασία αναπροσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και αποτυχία της κυβέρνησης να συνάψει πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες.
"Είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης", σημειώνει, ζητώντας κοινωνική στήριξη στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση αντί διεξαγωγής δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός.
Και καταλήγει: "Έχω χρέος να αντισταθώ σ’ αυτήν τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή, απειλεί τη βιωσιμότητα της ώρας. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν.
Για τον λόγο αυτόν δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου, αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ".
Πληροφορίες αναφέρουν ως υποψήφιους αναξαρτητοποίησης εείναι η κα Καιλή, Αντωνίου, Μερεντίτη ενώ η Βάσω Παπανδρέου μιλά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλά για νέα αποστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου