Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στις 12 τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης


Kορυφώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη χώρα τα τελευταία 24ωρα, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός  , παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμη την αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε «τρομακτικό κενό ακυβερνησίας». 

Ανακοίνωσε όμως ότι στόχος του είναι να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τη ΝΔ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο τι θα πράξουν στην ψηφοφορία οι βουλευτές που μέχρι χθες δήλωναν ότι δεν θα τον στηρίξουν.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στον Σκάι είπε: «Από τη στιγμή που πήρε πίσω το δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου, θα απελευθερωθούν οι πολιτικές εξελίξεις. Θα ψηφίσω τον Παπανδρέου, αν έχω τη βεβαιότητα ότι ανοίγουν οι εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας». 
Την εκτίμηση ότι ίσως δεν φθάσουμε έως την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα εξέφρασε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ των άμεσων διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σημειώνοντας ότι εάν κάτι τέτοιο δεν ξεκινήσει εντός της ημέρας και εφόσον η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Παπανδρέου «δεσμεύεται από τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία από την επομένη».
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης είπε ότι θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να υπάρξει μία μεταβατική κυβέρνηση, με μη πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να διενεργηθούν εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου