Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση δεδικασμένου προς γνώση και συμμόρφωση κάθε επίδοξου βασανιστή ζώου

Συνεδρίασε σήμερα 1 Νοεμβρίου 2011 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου και εκδίκασε την προσφυγή την οποία είχε κάνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου το 2007 μετά από επώνυμη καταγγελία καταστηματάρχη ενάντια σε δύο οδηγούς ταξί που φερόταν ως δράστες κακοποίησης γέρικου αδέσποτου σκύλου. Οι εν λόγω κατηγορούνταν όταν έριχναν κατ' εξακολούθηση κροτίδες στο άτυχο ζώο με αποτέλεσμα να το τρομάζουν και να το βασανίζουν αφού ήταν ηλικιωμένο και δεν μπορούσε εύκολα να κινηθεί και να απομακρυνθεί από το σημείο του βασανιστηρίου του. 
Στη διάρκεια των ετών που παρήλθαν από την καταγγελία και την προσφυγή ο εν λόγω καταστηματάρχης "τα βρήκε" με τους κατηγορουμένους και προσήλθε στο δικαστήριο με εντελώς αλλαγμένη κατάθεση προσπαθώντας να θολώσει τα όσα σαφώς είχε εγγράφως καταγγείλει στην προανάκριση.
Από μεριάς Φιλοζωικού παρέστη ως μάρτυρας ο υπογράφων.
Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας της έδρας κατακεραύνωσαν τον βασικό μάρτυρα καταστηματάρχη για την τακτική που ακολούθησε με σκοπό να προστατεύσει τους κατηγορουμένους και δέχθηκαν ως αληθή και ισχύοντα τα όσα ο ίδιος είχε εγγράφως κατά την προανάκριση και μετ' επιτάσεως ισχυριστεί. Αποτέλεσμα: Βασιζόμενοι και στην μαρτυρία μου έκριναν ενόχους τους κατηγορουμένους και τους επέβαλλαν ποινή 300 ευρώ και φυλάκιση 15 ημερών με αναστολή σε κάθε έναν από αυτούς για τις κατηγορίες της κακοποίησης ζώου και της χρήσης κροτίδων.
Ως πολίτης αλλά και ως πρώην μέλος του ΔΣ του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου δηλώνω την ικανοποίησή μου από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου και προβαίνω σε αυτή την ανακοίνωση προς γνώση και συμμόρφωση κάθε επίδοξου βασανιστή ζώων.
Τα ζώα προστατεύονται από τον Νόμο και τα δικαστήρια όπως με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε είναι πολύ αυστηρά σε τέτοιου είδους υποθέσεις ανάρμοστης και απρεπούς συμπεριφοράς "πολιτισμένων ανθρώπων" επί "απολίτιστων τετράποδων".

Γιάννης Μακριδάκης 
εδώ το περιστατικό όπως το περιέγραφε η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ
Να υπενθυμίσουμε ότι ο γέρο ΡΕΞ δεν ζεί πιά
φωλιάστηκε από υπανθρώπους μπροστά στο Δημαρχείο της Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου