Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αύριο στις 2 η ορκωμοσία

Υστερα από ένα σίριαλ που κράτησε 4 ημέρες με πολλά στοιχεία ιλαροτραγωδίας, επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές προβλέψεις και ο 64χρονος Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος του απερχόμενου πρωθυπουργού, θα είναι ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.
"Κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας "δόθηκε στον Λουκά Παπαδήμο η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης". Η νέα κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26-27ης Οκτωβρίου.
Από το Σαββατοκύριακο, μετά το πρωτοφανές συμβάν στα πολιτικά χρονικά να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση που δηλώνει πως θα παραιτηθεί, βρισκόταν σε εξέλιξη μια... παρέλαση ονομάτων. Λ. Παπαδήμος, Νικ. Διαμαντούρος, Β. Σκουρής, Απ. Κακλαμάνης, Φ. Πετσάλνικος εμφανίστηκαν να έχουν βολιδοσκοπηθεί -και σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν μετάσχει σε συζητήσεις- για να αναλάβουν ουσιαστικά τις τύχες της χώρας. Ολα αυτά υπό τη βαριά σκιά των τελεσιγράφων των Ευρωπαίων εταίρων που μετ' επιτάσεως ζητούν έγγραφες δηλώσεις νομιμοφροσύνης τόσο από τη νέα κυβέρνηση όσο και από τα δύο μεγάλα κόμματα ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 26-27ης Οκτωβρίου.
Ο Κάρολος Παπούλιας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 9:30 και πέντε λεπτά πριν από τις 10  έφτασε και ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ακολούθησε ο αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς ο οποίος φτάνοντας  δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "είναι η τρίτη φορά που προσέρχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο για αυτό το θέμα και ελπίζω να είναι η τελευταία".
Στη συνέχεια έφτασε και ο Γιώργος Παπανδρέου και η σύσκεψη ξεκίνησε στην προγραμματισμένη ώρα.
Σημειώνεται ότι όπως είχε γίνει εκ των προτέρων γνωστό, στη διαδικασία δεν μετείχαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
η ορκωμοσία θα γίνει στο Μέγαρο του μέγκα ενώπιον του κου Αλαφούζου

1 σχόλιο: