Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης για το θέμα των αποζημιώσεων ζητούν Τριαντάφυλλος – Μανιάτης




Ευθύνη στο Υπουργείο Ανάπτυξης αποδίδουν, με κοινή δήλωση τους ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης και ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλου, για τη μη ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τη Χίο εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία της Χίου δεν μπορεί να αποδεχτεί αυτή τη δυσμενή εξέλιξη. Παράλληλα ζητούν από την Κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα προκειμένου όπως λένε να διορθωθεί το σφάλμα:

«Είναι ανεξήγητη η ολιγωρία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο θέμα της μη υποβολής της αίτησης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Χίος από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ανακήρυξης της Χίου σε πυρόπληκτη περιοχή.

Από τον Αύγουστο, αμέσως μετά την πυρκαγιά, εξετάσαμε τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των καταστροφών που υπέστη η Χίος από τη μεγάλη φωτιά.

Κατόπιν συσκέψεως με το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα, υπογραμμίσαμε τη δυνατότητα παροχής βοήθειας από τους εταίρους μας, υπό την απαρέγκλιτη προϋπόθεση όμως, ότι το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης θα κατατίθετο μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα (δέκα εβδομάδων).

Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε και χάσαμε την προθεσμία κατάθεσης του αιτήματος για να λάβει το νησί τη χρηματοδότηση. Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μας, αναφέρει ότι το “συμβάν είναι τοπικού χαρακτήρα και εμπίπτει στην ευθύνη των Εθνικών Αρχών”.

Όπως είναι γνωστό, οι επιδοτήσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης αφορούν συγκεκριμένες περιπτώσεις αποκατάστασης. Σταθμίζονται, ωστόσο, όπως προβλέπει και ο κανονισμός του Ταμείου, τόσο οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην παραγωγή και την οικονομία μίας περιοχής όσο όμως και ο νησιωτικός της χαρακτήρας. Για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα έλαβε χρηματοδότηση για τις πλημμύρες του Έβρου το 2005 με 9.3 εκ €, καθώς επίσης και η Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία για αντίστοιχες καταστροφές σε νησιά τους.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, την οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί η κοινωνία της Χίου. Καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση και αναμένουμε την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης, προκειμένου να διορθωθεί το σφάλμα».
 http://www.kounoupi.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/amesi-antidrasi-tis-kyvernisis-gia-thema-ton-apozimioseon-zitoyn-triantafyllos-maniatis

ΑΡΧΙΣΕ  ΤΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ....

2 σχόλια:

  1. άρχισαν οι κυβερνητικές αποστασιοποιήσεις.Πηγαινε για θάψιμο το θέμα ,αλλά υπάρχει και ο ΣΎΡΙΖΑ που έχει υποσχεθεί ότι δεν θα ξεχαστεί ευκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάτι ακόμα ..να διαβάσουν στο ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση της κυβέρνησης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή