Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Νέο καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ ζητά η "Λαϊκή Συσπείρωση"


Έωλη θεωρεί την προκήρυξη για την κάλυψη της θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταθέτοντας στο Δ.Σ. την παρακάτω αναφορά:

Προς : κ.Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δ. Χίου
ΚΟΙΝ : κ. Δήμαρχο Χίου
2. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακαλούμε να θέσετε την παρακάτω εισήγηση ως θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να συγκαλέσετε άμεσα .

ΘΕΜΑ : ΔΗΠΕΘΕ –Προκήρυξη για Καλλιτεχνικό Δ/ντη

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Η δημοτική αρχή από την αρχή που ανέλαβε και μετά την απόφαση του Δ.Σ που λήφθηκε μέσα σε αυτή την αίθουσα αποφασίσαμε να διατηρήσουμε το θέατρο στη πόλη μας, στο νησί, στην περιφέρειά μας και αποφασίσαμε όλοι μαζί να το στηρίξουμε για να επιβιώσει μετά από την περιπέτεια που έζησε τα προηγούμενα χρόνια και που κανείς δεν ξεχνά.
Είχε αποφασιστεί να μπουν ορκωτοί λογιστές, να ξεκαθαρίσει τι χρωστάμε, και πως πρέπει να κινηθούμε ώστε να ορθοποδήσει και να μην αποτελεί μια μαύρη τρύπα που θα απορροφά χρήματα και κυρίως με δεδομένη την σημερινή κατάσταση, την κρίση, τις ελλιπείς χρηματοδοτήσεις να καταστεί εφικτό να επιτελέσει το σκοπό του, δηλαδή «την ανάπτυξη και προβολή της θεατρικής παραγωγής στη Χίο και στην ευρύτερη παραγωγή του Αιγαίου, την προβολή νέων δημιουργών, την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας,κλπ..»
Θεωρούμε ότι όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την διαφάνεια, την καλή οργάνωση και διαχείριση και κυρίως με αλήθεια γύρω από τα τεκταινόμενα στο χώρο του ΔΗΠΕΘΕ. Αν οι μισθοί ανταποκρίνονται στις συμβάσεις που υπογράφει ο ΣΕΗ και τα άλλα συνδικάτα, αν δεν παίζονται όπως στο παρελθόν παιχνίδια κάτω από το τραπέζι με επιλογές που μας εκθέτουν απέναντι και στην επίτροπο, αν σεβόμαστε αυτό που κάνουμε, αν στις παραγωγές πρυτανεύει διαφάνεια και οικονομία κλίμακας, αν δεν καταπατώνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με διαχωρισμούς σε «εθελοντές» και επαγγελματίες, τότε θα επιβιώσει το ΔΗΠΕΘΕ, αν η Πολιτεία δεν το κλείσει αφού μια τέτοια τάση κυριαρχεί από τις γαλαζοπράσινες και ροζέ συγκυβερνήσεις. Για κάθε εργασιακή απαίτηση υπάρχουν όργανα συνδικαλιστικά και πολιτικά, ακόμα και θεσμικά ώστε να γίνει απαιτητή η οποιοδήποτε δίκαιη απαίτηση και όχι να ακούγονται ή να γίνονται διάφορες αλχημείες για να ικανοποιηθεί ο ένας ή ο άλλος. Τέλος δεν έχουν θέση στο ΔΗΠΕΘΕ όσοι διακατέχονται από το σύνδρομο του Βοναπαρτισμού μετατρεπόμενοι σε δικτατορίσκους ή χρησιμοποιούν ύβρεις και ψέματα έναντι πολιτικών προσώπων ή παρατάξεων.
Επειδή εμείς αυτά τα θεωρούμε προαπαιτούμενα και μετά όλα όσα συνέβησαν και που καταγγείλαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοκ. Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ, μ ε αφορμή την έωλη προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του Καλλιτεχνικού Δ/ντη στο ΔΗΠΕΘΕ Β.Αιγαίου η παράταξή μας ζητεί να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν τα παρακάτω:

1.              Περί νομιμότητας του Διοικητικού Συμβουλίου
Συμφωνά με ν. 3852/10, απαιτείται ποσόστωση στη σύνθεση του Δ.Σ.,η οποία αυτή τη στιγμή μετά την παραίτηση της κας Καλλέργη, Δημ. Συμβούλου δεν υφίσταται για το ΔΣ στο ΔΗΠΕΘΕ, που αποφάσισε την προκήρυξη.
2.              Σχετικά με την Πρόσληψη Καλλιτεχνικού Δ/ντη
Αντικείμενο, κριτήρια, προθεσμίες, αξιολόγηση υποβληθέντων αιτήσεων, επιτροπή αξιολόγησης, ενστάσεις και εξέταση ενστάσεων, είναι βήματα που θεωρούμε ότι πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να είμαστε σύννομοι, και ξεκάθαροι για το τι θέλουμε, και που θέλουμε να φθάσουμε το ΔΗΠΕΘΕ.
Ως εκ τούτου εισηγούμαστε
Μετά την σύσταση σύννομου Διοικητικού Συμβουλίου, η Προκήρυξη για Καλλιτεχνικό Δ/ντη (Κ.Δ.) θα πρέπει να επανέλθει και να προκηρυχτεί εκ νέου η θέση .
Για το περιεχόμενο της προκήρυξης θεωρούμε απαραίτητο να περιέχονται τα παρακάτω :
Α.Αντικείμενο :Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου
Β. Χρονική Διάρκεια : Η σύμβαση θα είναι τριετής
Γ. Κριτήρια :Ο Κ. Δ. να είναι,άτομο προερχόμενο από τον καλλιτεχνικό χώρο εγνωσμένης αξίας .
·                Σκηνοθέτης, ηθοποιός, σκηνογράφος ή ενδυματολόγος με αναγνωρισμένη προσφορά και εργασία στο επαγγελματικό θέατρο
·                Θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής έργων, θεατρολόγος κριτικός θεάτρου
·                Να έχει διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες που να πιστοποιούνται με παρακολούθηση σχετικών σπουδών ή σεμιναρίων ή με προϋπηρεσία σε άλλη διοικητική θέση.
·                Θετικά προσμετρώνται πτυχία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή ΤΕ ή ισοτίμου αναγνωρισμένης Σχολής .
·                Γνώστης μιας τουλάχιστον Ξένης Γλώσσας και χρήστης Η/Υ
Δ. Προθεσμία
α) Υποβολής αιτήσεων 30 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση που θα υπολογίζεται και η σφραγίδα ταχ/μειου ή courier
β) Ενστάσεων έως 10ημέρες από την γνωστοποίηση του πίνακα αξιολόγησης
Ε. Επιτροπή αξιολόγησης : τριμελής ή πενταμελής Επιτροπή τουλάχιστον, για λόγους ορθής διοίκησης και διαφάνειας αποτελούμενη από : Μέλος του Δ.Σ., δυο μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο( το ένα από την μειοψηφία ),μέλος από το διοικητικό προσωπικό του Δηπεθε, μέλος με αναγνωρισμένη και καταξιωμένη καλλιτεχνική προσωπικότητα της πόλης
ΣΤ. Υποβολή Αίτησης Συμμετοχής και συνημμένα κλειστός φάκελος, που θα ανοιχτεί ενώπιον όλων την ώρα που θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης αφού μονογραφεί από όλους
·                Ο Φάκελος θα περιέχει το προτεινόμενο πρόγραμμα παραγωγής (δραματολόγιο κλπ) που προτίθεται να προγραμματίσει, να διαχειριστεί και να υλοποιήσει ο/η ενδιαφερόμενος /η
·                Αποδεικτικά στοιχεία που συνηγορούν και επιβεβαιώνουν προϋπηρεσία και την ιδιότητα του/της αιτούντα/σης

Για τη ΛΑΣ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 
Μάρκος Σκούφαλος
Κλαίρη Κωστάλα
Στέλλα Αμπαζή
Σταύρος Βαρβάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου