Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ατιμώρητοι ΑΛΗΤΕΣ


Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου
ΤΘ 56.
Χίος 82100
Χίος 10-12-2012.
Θέμα: Σκοτώσαν τα γεράκια της Κλειδούς…

Το καλοκαίρι η Χίος έζησε μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της. Η φωτιά δεν κατάστρεψε μοναχά την χλωρίδα του νησιού . Κατάφερε τεράστιο πλήγμα στον πανίδα και ιδιαίτερα στην ορνιθοπανιδα του νησιού. Κύρια αυτά που πρώτιστα αποδεκατίζονται στις φωτιές είναι τα αρπακτικά , αετοί , γεράκια , αετογερακινες.
Θα περιμέναμε από τους πολίτες αυτού του νησιού να έδειχναν ιδιαίτερο σεβασμό σε αυτά τα πουλιά. Δυστυχώς. Αυτά δεν γίνονται στο Νταχάου των πουλιών , την Χίο.
Δεχθήκαμε καταγγελίες , από φίλους, ότι στην Κλειδού κυνηγοί εξολόθρευσαν τα γεράκια της περιοχής. Πήγαμε και φωτογραφίσαμε.
Στο άγχος τους να σκοτώσουν , μιας και φέτος δεν υπάρχουν πουλιά – κάποιοι τουφεκούνε ότι πετάξει… Άνθρωποι ασυνείδητοι , άνθρωποι απάνθρωποι, άνθρωποι του τίποτα, απλά για να κορεσουν τα ένστικτα τους σπέρνουν τον όλεθρο ακόμα και στα γεράκια … Άνθρωποι όμως που έχουν άδεια από την Πολιτεία να σκοτώνουν …
Εμείς γι αυτό ακόμα και σήμερα φωνάζουμε : ΑΠΑΓΟΡΕΨΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ… Ότι χειρότερο για την άγρια ζωή στο νησί είναι αυτή η βάρβαρη απάνθρωπη απασχόληση.

Η Γ Σ του Συλλόγου

1 σχόλιο:

  1. Ρε παιδιά,
    Από την αΘΉΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ???????
    Δεν έχετε Δημάρχους εκεί? Τι φοβάστε αν το απαγορεύσετε από μόνοι σας με την τοπική αυτοδιοίκηση? ¨οτι θα έρθουν τα ΜΑΤ?????

    Δεν σηκώνεστε από τον καναπέ λέω εγώ!!!! Δηλαδή αυτή η ανάρτηση ΠΟΥ απευθύνεται??? Γιά λύστε μου την απορία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή