Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα

Έτσι δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προς δημοσίευση βρίσκεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, καθώς υπεγράφη, μετά τους υπουργούς της κυβέρνησης και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αίρονται τα εμπόδια για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, και της άρνησης ορισμένων δημάρχων να δώσουν τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που υπάγονται στο καθεστώς (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Διοικητικού Κλάδου και με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου).

Μετά την εξέλιξη αυτή, δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά έτσι ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων εντός του 2012, όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου