Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Süddeutsche Zeitung: Κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι η Ελλάδα σώθηκε


Με αφορμή το θέμα των υπέρογκων κερδών των hedgefunds από την Ελλάδα, οι γερμανικές εφημερίδες Süddeutsche Zeitung και Zeit, βρίσκουν την ευκαιρία να επαναλάβουν ότι «παρά τις όλες ρυθμίσεις η χώρα είναι μαθηματικά χρεοκοπημένη» και ότι «δεν τα έχει ακόμη καταφέρει».

Süddeutsche Zeitung: Κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι η Ελλάδα σώθηκε
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, η Süddeutsche Zeitungγράφει: «Κανένας διευθυντής hedgefonds και κανένας επενδυτής ομολόγων δεν πιστεύει σοβαρά ότι η Ελλάδα 'σώθηκε'. Σε αυτούς τους κύκλους είναι κοινό μυστικό ότι παρά τις όλες ρυθμίσεις η χώρα είναι μαθηματικά χρεοκοπημένη. Και εκεί δεν βοηθάει ούτε η επιτυχημένη επαναγορά ομολόγων, η οποία μειώνει το χρέος κατά 20 δισ. ευρώ και ανοίγει το δρόμο για νέα οικονομική βοήθεια. Με τα λεφτά αυτά θα αποπληρωθούν παλιές απαιτήσεις και τόκοι. Ακόμα και η τρόικα εξέφρασε τις αμφιβολίες της εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Για τους κερδοσκόπους, όμως, όλα αυτά είναι αδιάφορα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν πάρα πολλά».
Επίσης, «όποιος στοιχηματίζει κατά της Ελλάδας χάνει» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Zeit. Η εφημερίδα σημειώνει: «Κερδισμένοι είναι αυτοί που στοιχημάτισαν σε μια παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Τα ελληνικά ομόλογα πέτυχαν στην κατηγορία τους το 2012 τις υψηλότερες αποδόσεις. Εντούτοις τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν κερδοσκοπικές επενδύσεις, καθώς η χώρα δεν τα έχει πραγματικά ακόμη καταφέρει. Το βουνό των χρεών παραμένει τεράστιο, παρά την επαναγορά ομολόγων, ενώ δεν διαφαίνεται ακόμα ένα τέλος της καθοδικής πορείας. Η τελευταία λέξη για τα ελληνικά ομόλογα δεν έχει ειπωθεί ακόμα».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63756619

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου