Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Αναστολή λειτουργίας για το Πανεπιστήμιο ΑιγαίουΤην αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου αποφάσισε σήμερα η Σύγκλητος του Ιδρύματος, και μάλιστα ομόφωνα, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι του Πανεπιστημίου οι οποίοι εμπίπτουν στις σχετικές πρόνοιες του νόμου.

η ανακοίνωση:

«Η Σύγκλητος Πανεπιστημίου Αιγαίου τάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, στο δίκαιο αίτημα του να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση του Ν. 4093/2012 (παρ. Ζ΄, άρθρο 1) περί διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικών-Γραμματέων.

Καταδεικνύει ότι αντιστέκεται σε κάθε ενέργεια, η οποία οδηγεί στη συρρίκνωση και πλήρη διάλυση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και την ακύρωση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού ρόλου της.

Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισε:

Να προχωρήσει σε νέα αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, προκειμένου να αναδείξει ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (που όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά σοβαρότατη έλλειψη αυτού) αδυνατεί να λειτουργήσει μετά την απώλεια 37 εξαιρετικών διοικητικών υπαλλήλων του.

Να εξουσιοδοτήσει τον Πρύτανη: α) να καλέσει προς σύγκληση έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, προκειμένου να υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος της ουσιαστικής κατάργησης του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, αλλά και της διοικητικής και οικονομικής αποσάθρωσης τους, β) να προτείνει συντονισμένη αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της απειλής που δέχονται τα πανεπιστήμια και γ) να ζητήσει την τήρηση της ηθικής δέσμευσης των Πρυτάνεων, περί παραίτησής τους, στην περίπτωση εφαρμογής του Ν.4093/2012 και βίαιης προώθησης του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου