Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Νέα λίστα: Στο μικροσκόπιο της εφορίας 1.747 ονόματα για "αιφνίδιο πλουτισμό"

από  news247.gr (στην ανωτέρω φωτό υπάρχουν και ονόματα από τη ΔΟΥ ΧΙΟΥ)
Πρώην υπουργοί, βουλευτές, ένας πρώην αρχηγός κόμματος, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, παράγοντες ποδοσφαίρου, δικηγόροι, γιατροί και ακόμα περισσότεροι περιέχονται στη νέα λίστα των 1.747 φορολογούμενων που ελέγχει για "αιφνίδιο πλουτισμό" το ΣΔΟΕ.
Μετά τη λίστα Λαγκάρντ που δημοσίευσε το HOT DOC, η εφημερίδα "6 μέρες" φέρνει στο φως μία νέα λίστα. Πρόκειται για ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis. Έπειτα, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι ο εμφανιζόμενος πλουτισμός είναι πραγματικός και δεύτερον, εάν είναι νόμιμος ή όχι.
Με βάση αυτήν την εντολή στόχος ήταν η διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων φυσικών προσώπων  που δεν δήλωσαν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση.
Ωστόσο, ενάμιση χρόνο μετά ο έλεγχος προχωρά με ρυθμούς χελώνας, ενώ πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μεταφέρει τόσο τα ειδικά συνεργεία όσο και τον έλεγχο όλων των ανοικτών υποθέσεων στα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα, πράγμα που σημαίνει πως ότι όλες οι ελεγκτικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα παραιτήθηκε η "Ράμπο των φοροφυγάδων", Καίτη Φραντζεσκάκη μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο υπουργείο καθώς δε μπορούσε να βεβαιώσει και να εισπράξει φόρους.
Δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση
Δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου