Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Ενα τυπικό βήμα πριν την ολοκλήρωση του PSI

«Βρισκόμαστε ένα τυπικό βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας» του προγράμματος περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI) δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης γνωστοποίησε πως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νέα σύνοδος του Eurogroup.
Σε δηλώσεις του μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ανέφερε ακόμη πως έως το τέλος της εβδομάδας πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Επανέλαβε ακόμη ότι οι δυο διαδικασίες, της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI, αλληλεξαρτώνται, τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι «τώρα είναι η στιγμή της δύσκολης διαπραγμάτευσης, όχι αργότερα».
Την ίδια ώρα, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνιζε ότι η διαπραγμάτευση που γίνεται την τρέχουσα περίοδο με την τρόικα, αφορά στις αποκλίσεις του 2011-2012, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να καλυφθούν από μέτρα ύψους έως το 2% του ΑΕΠ (περίπου 4,5 δισ. ευρώ). Τα μέτρα αυτά, που θα αποτελούν το προμνημόνιο, θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, ως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του PSI και την καταβολή 30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το εάν θα υπαχθούν και τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ είναι ζήτημα που αφορά την ίδια την κεντρικήκ τράπεζα. Συμπλήρωσε ότι σε επίπεδο Eurogroup και Εuro working group έχουν καταγραφεί και αναλυθεί όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Για τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο PSI, ο υπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να αναπληρώσει τις περιουσιακές απώλειες των ταμείων - ακόμη και με άλλη δημόσια περιουσία.
Σε ό,τι αφορά τον 13ο και 14ο μισθό, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τις διαπραγματεύσεις με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας έχουν αναλάβει ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.
Μετά τη συνάντηση τους ο κος Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Βενιζέλο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

6 σχόλια:

  1. Μαζεύτε τους Πασόκους που προκαλούν!!! Οι φάπες θα είναι λίγες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΡΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=uVi89nIcdu4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να φάνε σκατά, να φάνε σκατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε σκατά να μην τους δώσουμε να φάνε....και ο υπόνομος μεγαλύτερη αξία έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποκαλύπτεται η ξεδιαντροπιά τους...



    Να γιατί βιάζονται...

    Ο Βενιζέλος προανήγγειλε ΣΗΜΕΡΑ στη Βουλή το δώρο των δισεκατομμυρίων ευρώ στους Τραπεζίτες. Προσέξτε. ΔΩΡΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ στους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και όχι στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ…
    ότι η ενίσχυση των Τραπεζών πρέπει να γίνει με ΚΟΙΝΕΣ ΜΕΤΟΧΈΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.

    Αυτό αλλάζει ο Βενιζέλος χαρίζοντας δισεκατομμύρια στους Τραπεζίτες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή