Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Με δική σας ευθύνη διαβάζετε την παρακάτω ανάρτηση

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ Η ΠΙΕΣΗΣ!






Τελεσίγραφο της τρόικας σε Κουτρουμάνη: "Θα κοπούν όλα!"

Το μήνυμα είναι σαφές: "Θα δεχτείτε τους όρους μας αν θέλετε να πάρετε τα χρήματα". Διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά δεν χωρούν, αλλά μόνο όροι. Μόνο αν γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις της τρόικας τότε θα κλείσουν όλα, ακόμα και το PSI από το οποίο εξαρτώνται τα πάντα.

Η τρόικα εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της και επιμένει στην ικανοποίηση, χωρίς αποκλίσεις, όλων των απαιτήσεων όπως είχαν τεθεί αρχικά. Θεωρεί δε την αποδοχή των θέσεών της, ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του PSI , την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Κατά τη σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών ενώ η σκληρή διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε όλα τα επίπεδα.

«Η μάχη θα δοθεί "μέχρις εσχάτων"» υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς οι τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Η επόμενη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση της Γ.Γ. του υπουργείου, Άννας Στρατινάκη, με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να γίνει η τεκμηρίωση θέσεων που διατυπώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση. 

Οι δανειστές της Ελλάδας επιμένουν: 

- στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, 
- στη μείωση του κατώτατου μισθού
- και στην μείωση των επικουρικών.

Η τρόικα ζητά, και μάλιστα το αργότερο ως τη Δευτέρα, να υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις για μειώσεις στον κατώτερο μισθό, κατάργηση ή δραστική περικοπή των δώρων, και την αλλαγή των κανονισμών εργασίας που περιλαμβάνονται στις κλαδικές συμβάσεις των τραπεζών και των ΔΕΚΟ. Απαιτεί ακόμη την κατάργηση της "μετενέργειας", την παράταση δηλαδή για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, και βαθιές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Διαιτησίας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών, ζητούν να καταργηθεί κάθε δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη Διαιτησία, και εκτιμούν ότι πρέπει να αλλάξει και η σύνθεση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), που κατά παράδοση ευνοεί τους εργαζόμενους. 

Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, προβάλλουν το επιχείρημα ότι η σύγκλιση των κοινωνικών εταίρων στα περισσότερα σημεία και η συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, για πάγωμα των αυξήσεων, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σταθερό περιβάλλον στη δύσκολη αυτή περίοδο και να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας προσπάθειας για την Ελλάδα διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική ειρήνη και αποτρέποντας τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υποστηρίζουν επίσης, ότι ήδη με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη ραγδαία αύξηση των επιχειρησιακών συμβάσεων μετά την ψήφιση του άρθρου 37, έχει επέλθει μεσοσταθμική μείωση του κόστους εργασίας κατά 12%. 

"Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια" λένε τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας και τονίζουν ότι η αποδοχή των απαιτήσεων των δανειστών, θα επιφέρει εκτός από τη βίαιη μεταβολή του βιοτικού επιπέδου, τον πολλαπλασιασμό της ύφεσης και την κατάρρευση των στόχων που έχουν τεθεί από το μεσοπρόθεσμο και αφορούν τα φορολογικά έσοδα και τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές.

"Καλά όλα αυτά δεν αρκούν", απαντά η τρόικα που θέτει ως πρώτο στόχο τη μείωση του κόστους εργασίας προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, και να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις των δανειστών. Υποστηρίζει ότι το κόστος εργασίας στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό σε σχέση με χώρες με ανάλογες οικονομίες. Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρνουν ως παράδειγμα χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που συμμετέχουν στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εργοδοτικών Οργανώσεων (FedEE) το 2011 οι μεικτές κατώτερες αμοιβές στην Ισπανία ήταν 641,50 ευρώ στην Πορτογαλία 485,00, στη Σλοβακία 317,00 ευρώ και στην Εσθονία 278,02 ευρώ. 

Οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι απόλυτοι και στο θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και ζητούν να έχει "κλείσει" και αυτό μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

5 σχόλια:

  1. Σελτζούκοι, ροπαλοφόροι καραδοκούν / χαγάνοι, ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν / σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς / κοπροκρατούν το μέλλον». (KOBA)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μου λετε φταινε οι δανειστες για τα λαμογια;
    Φταιει το ΔΝΤ που ειμαστε σχεδον ολοι φοροκλεφτες;
    Ποιος φταιει που τριαντα χρονια ενα εργο αναπτυξιακο δεν εχει γινει στη Χιο;
    Ελεγε ο Ανδρεας Λαιμος:Η Χιος ειναι για να πορπατεις στην Απλωταρια και να κλανεις.Γαμω το φελεκι μου δικιο ειχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έξω οι τροϊκανοί συνεργάτες τους, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει το χρέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνει πια ρε κοράκια ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή