Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ(;)

Απο φίλο του μπλόγκ και γονέα παιδιού που φοιτά στο μουσικό γυμνάσιο Χίου (όπως τουλάχιστον υπογράφει ο ίδιος), πήραμε την παρακάτω επιστολή.
Λόγω του ότι δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα, εκφράζουμε επιφυλάξεις για το μέγεθος των καταγγελιών. Επειδή όμως, ήδη απο πέρσι ακούγονται διάφορα μεταξύ των "παροικούντων", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε την επιστολή. Ούτως ή άλλως αναφέρεται σε γεγονότα τα οποία διαδραματίζονται δημοσίως. Έτσι ο καθείς μπορεί να ελέγξει το βάσιμο των καταγγελιών! Ελπίζω μόνον, μεταξύ των ελεγχόντων να είναι και οι καθ' ύλην αρμόδιοι!


Αγαπητή "ΟΠΕΡΑ", γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία σου σε θέματα μουσικής, παίρνω το θάρρος να σου απευθύνω αυτή την επιστολή με την παράκληση και την ελπίδα της δημοσίευσης. Δυστυχώς η ιδιότητα μου σαν γονέας παιδιού που φοιτά στο εν λόγω σχολείο, δεν μου επιτρέπει την δημοσιοποίηση του ονόματος μου (για λόγους ευνόητους). Πήρα την απόφαση να στείλω το παιδί μου στο μουσικό σχολείο για δύο λόγους. Ο πρώτος είχε να κάνει με την αγάπη του ίδιου του παιδιού για την μουσική. Ο δεύτερος σχετίζονταν με την δική μου πεποίθηση οτι τέτοιου είδους σχολεία βοηθούν το παιδί να μετουσιώσει την αγάπη αυτή σε στάση ζωής! Είχα ακούσει βέβαια για κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάζονταν εξ' αιτίας της συμπεριφοράς κάποιων καθηγητών οι οποίοι σχετίζονται με ιδιωτικά ωδεία. Απο την άλλη πλευρά όμως έβαζα στη ζυγαριά τα επιτεύγματα σχολείων όπως της Μυτιλήνης ή της Παλλήνης. Αυτά ήταν που μέτρησαν στην απόφαση μου. Η οποία δυστυχώς φαίνεται να ήταν μάλλον λανθασμένη.
Αγαπητό μπλόγκ, εδώ και δύο χρόνια διαπιστώνω οτι το σχολείο, απο τόπος καλλιέργειας των πραγματικών ιδανικών της μουσικής, μετατρέπεται σιγά - σιγά σε φυτώριο άγρας φτηνού εργατικού προσωπικού μπουζουκομάγαζων! Συγκεκριμένοι καθηγητές (οι οποίοι τυγχάνει να είναι και επαγγελματίες λαϊκοί μουσικοί) δελεάζουν έφηβους μαθητές γυμνασίου (αλλά και τούς ανεύθυνους γονείς τους τις περισσότερες φορές) και σύρουν τα νεαρά αυτά παιδιά σε εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα!!! Με την ανοχή του σχολείου αλλά και των γονέων, οι συγκεκριμένοι καθηγητές προσπαθούν να χτίσουν καριέρες στην πλάτη των παιδιών, έχοντας εξασφαλίσει καλό και φτηνό (μαύρο στην καθομιλουμένη) εργατικό δυναμικό!
Επειδή λοιπόν δεν έχω σκοπό να αφήσω το παιδί μου βορά στα νύχια του κάθε ατάλαντου πανηγυριτζή, αναγκάζομαι με την πρώτη ευκαιρία να αλλάξω σχολείο στο παιδί μου. Όσο για τούς υπόλοιπους γονείς ας φροντίσουν να μάθουν (όσοι φυσικά δεν το γνωρίζουν) οτι μουσικός δεν είναι μόνο ο αστέρας του πανηγυριού, της μπουζουκλερί ή της (επι το πιό μοδέρνο) "μουσικής σκηνής" και ας πράξουν ανάλογα!

Με εκτίμηση
Γονέας παιδιού του Μουσικού Γυμνασίου Χίου.

Αναδημοσιευση από:http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

Εμείς να σχολιάσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα όσα γράφει ο γονιός δεν ειναι αβάσιμα.
Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει και γονέας της αντίθετης άποψης από τον ανωτέρω που δεν βρίσκει κακό να απασχολείται  το ανήλικο παιδί του, κατά παράβαση της Νομοθεσίας, σε κωλάδικα τις μεταμεσονύχτιες ώρες.
Τα Μουσικά Σχολεία δεν φτιάχτηκαν για να προμηθεύουν ανήλικους σκλάβους στα μπουζουκτζίδικα.
Επίσης αν του χρόνου η φον Διαμαντοπούλου κλείσει για οικονομία το Μουσικό Σχολείο της Χίου δεν θέλω να δω κροκοδείλια δάκρυα παρακαλώ.
Αναμένουμε αντιδράσεις από την Διευθύντρια Δ.Ε. κα Βλυσίδου και τον Δ/ντη του σχολείου κο Κουτσοδόντη.
Να είστε αμείλικτοι παρακαλώ.

15 σχόλια:

  1. Μέσα σε λίγες μέρες βλέπουμε δύο φορές το ίδιο σκηνικό. Με αφορμή δύο γεγονότα, τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί σε βάθος και ακόμη και αν είναι αληθινά, δεν παύουν παρά να είναι μεμονωμένα, θίγονται αβίαστα ολόκληρα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί τους. Η λογική που ακολουθείται από το μερικό στο γενικό είναι το λιγότερο λανθασμένη, μην πω επικίνδυνη, και αναρωτιέμαι ποιόν τελικά ωφελεί. Δημιουργεί εντυπώσεις, οι οποίες δεν ξέρω αν τελικά αμβλύνονται ακόμα και αν υπάρχουν, όπως υπήρξαν σε προηγούμενη ανάρτηση, αποστομωτικές απαντήσεις. Αυτά, προς προβληματισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μιλήσουμε λοιπόν με διευθύνσεις και ονόματα!
    https://www.facebook.com/events/280485688679051/

    Για να δούμε λοιπόν! Είναι μεμονωμένο; Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση; Την διαφήμηση της εκδήλωσης δεν την είδε και δεν την άκουσε κανείς; Και δεν είναι πρώτη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως εγώ δεν βλέπω κακό να παίζουν μαθητές σε μαγαζία εφόσον είναι σύμφωνοι οι μαθητές και οι γονεις τους

    και η ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ ως μαθήτρια του μουσικού γυμνασίου αλίμου έπαιζε

    και πολλοι άλλοι από την δεκαετία του 80 που ξεκίνησε ο θεσμός

    τώρα αν τα παιδία παίζουν χωρις συγκατάθεση πάλι οι γονείς φταίνε που δεν ξέρουν που πάνε τα παιδιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν γνωρίζω καποιο χαμαιτυπειο η κωλαδικο όπως καποιοι τα αποκαλουν να παιζουν μαθητές και μαλιστα αμοιβόμενοι. Αυτό ειναι αντίθετο με τον νόμο που μαλιστα; κατοχυρώνει το επάγγελμα του μουσικου που εχει αδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
      Σε αυτή την περίπτωση μαλιστα επεμβαινει ο επιτροπος εργασίας και η αστυνομία, και την ευθύνη έχουν οι γονεις. Προσωπικά εγώ θεωρώ ανευθυνο τον κυριο η την κυρία που συνταξε αυτό το κειμενο σε επίπεδο προβακατσιας για το μουσικό σχολείο για το οποιο αγωνιζόμαστε σκληρά για την διατήρηση του. Που δημοσιοποιει ανωνυμα πραγματα γενικως και αορίστως προσβαλοντας τους πάντες και τοποθετώντας τους όλους στο ίδιο τσουβαλι.
      Αν ειναι κοινωνικά υπευθυνος και εχει και έστω ένα κόκκο σιναπεως κοινωνικής ευαισθησίας ας εμφανιστει επώνυμα και να μιλησει συγκεκριμένα στους αρμόδιους όπως ο διευθυντης του σχολείου και η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης στις εφημερίδες κ.λ.π.. Αν δε θέλει,.. να παει απ'ευθείας στον εισαγγελέα.
      Αλλα να δημιουργει εντυπώσεις πισω απο την ανωνυμία του κρίνωντας και προσβαλλοντας δικαίους και αδίκους είναι κατα τη γνώμη μου τουλαχιστον ανήθικο. Αναρωτιεμαι γιατί το μλογκ φιλοξενει τετοιες προβοκατόρικες τακτικές που δεν τιμουν ουτε την κοινωνία μας ουτε κανένα και που δεν περιεχουν κανένα σεβασμό αφου προσβαλλουν και διαιρούν. ντροπηηηηη!!!!!

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να εκνευριστώ με όλα αυτά......σημείο των καιρών αυτά το blogs που μπορεί ο οποιοσδήποτε να λασπολογεί ανώνυμα και να μάχετε πίσω απο ένα πληκτρολόγιο ωστε ποιά να μην χρειάζετε την γνωστή κουκούλα των χαφιέδων....και μιας και μίλησα για χαφιεδισμό όλοι ξέρουμε απο την ιστορία ότι πάντα οι χαφιέδες έριχναν λάσπη και ψέμα γιατί όποιος έχει δίκιο πολύ απλά βάζει το όνομα του σε όλα αυτά.επειδή λοιπόν εγώ μιλάω επώνυμα θέλω να πω ότι είμαι ο Παντελής Λύκος και έχουμε φτιάξει μαζί με αλλους έξι ανθρώπους μια μουσική ομάδα....μπορεί οι δύο απο τους έξι να είναι δεκαεφτά χρονών αλλά ο λόγος που βρίσκονται κοντά μας είναι το εξαιρετικά μεγάλο ταλέντο τους.....δεν κάνουμε τίποτα παράνομο και είμαστε ανοιχτοί στον οποιοδήποτε έλενχο απο όποιον θέλει οποιαδήποτε στιγμή...για όλα τα άλλα που γράφονται δεν θα ασχοληθώ καν....έχουμε παίξει σε πάρα πολλές συναυλίες και δυο φορές στο metropolis...αν τώρα κάποιος βλέπει το metropolis με τους χαρακτηρισμούς που προσδίδει τότε έχει σημαντικό πρόβλημα και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό.Πάντα όπου και αν παίζουμε παρεβρίσκονται οι γονείς των παιδιών και καλώ όλους να δείτε κάποια στιγμή την μουσική δουλειά μας και να καταλάβετε το τι πραγματικά κάνουμε.....φαίνετε όμως ότι τελικά αυτό ενοχλεί και όχι όλα τα υπολοιπα....δεν είδα να γράφει πουθενά για τα τόσα παιδιά τα οποία εργάζονται σε διάφορες δουλειές ούτε είδα τον εν λόγω διαμαρτυρόμενο ανώνυμο να γράψει για ένα θέμα που ταλάνισε την χιώτικη κοινωνία κάποιες εβδομάδες πριν.....αν εκμεταλλεύομαι λοιπόν παιδιά το ξέρουν οι ίδιοι,οι γονείς τους και όσοι ζούνε κοντά μας...εμείς θα παίζουμε την μουσική που αγαπάμε και αν κάποιο ενοχλούντε σημαίνει οτι πηγαίνουμε καλά και αυτό είναι ευχάριστο.Για να δείξω το μέγεθος των ψευδών στοιχείων τα δύο παιδιά είναι μαθητές των τελευταίων τάξεων του λυκείου και όχι γυμνσασίου όπως για ευνόητους λόγους γράφετε....και για να τελειώσω θα σας πω ενα παλιό γνωμικό...η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις χρόνο μισώντας τον οποιοδήποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οι πιο ασήμαντοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη κλίση να χλευάζουν τους άλλους. Η μόνη ελπίδα που έχουν, για να εξυψωθούν οι ίδιοι, είναι να μειώσουν τους διπλανούς τους." Γουίλιαμ Χαζλιτ

      Είμαι συνάδελφος του Παντελή Λύκου,καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Χίου με απόσπαση για ένα χρόνο.
      Από το μικρό διάστημα των 5 μηνών που βρίσκομαι στην όμορφη Χίο κατάλαβα πόσο δύσκολες είναι οι μικρές κοινωνίες.Στην περίπτωσή μας το θέμα περιστρέφεται γύρω από το Σχολείο μου,ναι καλά διαβάσατε,το Σχολείο μου.Έτσι το θεωρώ.Από τον Δ/ντή (ο Τάσος ο Κουτσοδόντης παλεύει για την απόλυτα εύρυθμη λειτουργία του),τους συναδέλφους μου που εκτιμώ πολύ αλλά κυρίως την ψυχή του Σχολείου,τα παιδιά.Τα παιδιά μου που με αγάπησαν και τα αγάπησα σαν να γνωριζόμαστε χρόνια, και τα οποία προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους μ'όλη αυτή τη φημολογία των τελευταίων ημερών γύρω από το δικό τους Σχολείο.
      Βλέπετε τα παιδιά δεν γνωρίζουν (ακόμα) την λέξη κακία.Εμείς (οι ώριμοι ενήλικες) τους τη μαθαίνουμε.
      Κατηγορήθηκαν συνάδελφος/οι μου ότι "βγάζουν" τα παιδιά στη "νύχτα" και τα εκμεταλλεύονται για οικονομικό όφελος οι " ΑΤΆΛΑΝΤΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΗΔΕΣ"..Ποιοι είναι οι " ΑΤΆΛΑΝΤΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΗΔΕΣ" αγαπητέ ανώνυμε ,που μόνο ελληνικό τηλεοπτικό δράμα με τον Αρτέμη Μάτσα μπορεί να θυμίζεις.Στον Παντελή Λύκο αναφέρεσαι? Γνώρισες πολλά ταλέντα στην ανώνυμη ζωή σου για να έχεις συγκριτικό μέγεθος?
      Προς τον φίλο μου και εξαίρετο μουσικό Παντελή Λύκο θα πώ :Άντεξε,θα δεις πολλά ακόμα στη ζωή σου.
      Προς τον "αγαπητό" ανώνυμο:
      "Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά."
      Hubert Humphrey,1911-1978,Αμερικανός πολιτικός



      ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ,Καθηγητής ΠΕ16.01 Πιάνου
      ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ 2011-2012

      Διαγραφή
  5. Αυτό καταλάβατε κύριε Λύκε; Ότι σας κατηγόρησαν για εργασιακή εκμετάλλευση ανηλίκων; Ότι ενόχλησε η "εξαιρετική" μουσική δουλειά σας και το "ταλέντο" το δικό σας και της μπάντας σας; Ε λοιπόν φαίνεται οτι δεν έχετε συναίσθηση ούτε αυτών που λέτε ούτε αυτών που κάνετε! Το πρόβλημα κύριε είναι οτι είστε καθηγητής και αυτά που λέτε και κάνετε έχουν αντίκτυπο στα παιδιά μας. Αλλιώς ποιός θα έδινε σημασία;
    Αλλά αφού αποδεχθήκατε μόνος σας οτι για σας "χτυπάει η Καμπάνα", ας πούμε δυό πραγματάκια. Κατ' αρχάς κανείς δεν μπορεί (νομικά) να σας κατηγορήσει για εκμετάλλευση ανηλίκων, εφόσον έχετε την συγκατάθεση των γονέων. Το θέμα είναι ηθικό και φαντάζομαι οτι δεν σας πολυαπασχολεί γιαυτό ας μην το συνεχίσουμε. Απο την άλλη πλευρά ούτε για την ποιότητα και την ποσότητα του ταλέντου του δικού σας και των παιδιών της ορχήστρας σας ανέφερα κάτι. Και πως θα μπορούσα άλλωστε. Ούτε καν γνωρίζω τη δουλειά σας. Η αλήθεια είναι οτι προσπάθησα κάποια στιγμή αλλα δεν άντεξα πέραν των 15 λεπτών! Αλλά εγώ δεν μπορεί να αποτελώ δείγμα διότι ούτε μουσικοκριτικός είμαι ούτε έχω την καλύτερη σχέση με αυτο το είδος μουσικής. Ελπίζω στο μέλλον που θα ασχοληθεί η μουσικοκριτική μαζί σας, να έχουμε μια πιό πλήρη εικόνα! Αυτό βέβαια σημαίνει οτι μέχρι τότε καλό θα ήταν να αποφεύγατε και σείς να κρίνετε αν κάποιος έχει "εξαιρετικά μεγάλο ταλέντο" ή όχι!
    Ας πάμε όμως στην ουσία του δικού μου προβληματισμού. Τους έφηβους που έχετε στην ορχήστρα σας τούς γνωρίσατε κύριε λόγω της ιδιότητας σας σαν καθηγητής στο μουσικό σχολείο. Εδω και δύο χρόνια που τούς κουβαλάτε μαζί σας δεν ήταν ούτε "17 ετών" ούτε "στο Λύκειο"! Σαν εκπαιδευτικός σε μουσικό σχολείο οφείλατε να φέρνετε τούς μαθητές σας σε επαφή με όλη την γκάμα των δυνατοτήτων ενός μουσικού. Όχι μόνο σε "συναυλίες" εμποροπανηγύρεων και εμφανίσεις σε νυκτερινά κέντρα! Διότι πραγματικά το ευτελές δέλεαρ του μεθυσμένου χειροκροτήματος και του σχεδόν άκοπου χαρτζηλικιού είναι για έναν έφηβο κατά πολύ ισχυρότερο απο την κοπιώδη κατάκτηση της γνώσης που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο απόγειο της μουσικής τέχνης (π.χ σε μιά μεγάλη συμφωνική ορχήστρα). Θα μου πείς "μά όλοι συμφωνικοί μουσικοί θα γίνουν" και ποιός θα παίζει στα μπουζουκάδικα; Όμως αυτό δεν είναι δική σου δουλειά! Ούτε γνωρίζεις ποιό μπορεί να είναι το μέλλον των εφήβων που τους βάζεις να τσιμπάνε το τυράκι της νύχτας (παρέα με τους αδαείς γονείς. Δεν αντιλέγω)! Εσύ οφείλεις να τούς δείχνεις τα πάντα. Και αν δεν μπορείς, άστο. Φαντάζομαι οτι γνωρίζεις και συ οτι η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια! Βέβαια έχεις ένα μεγάλο ελαφρυντικό. Πως να δείξεις κάτι που δέν κατέχεις. Πως να μυήσεις τα παιδιά σε ένα σοβαρό τρόπο αντιμετώπισης της μουσικής όταν ούτε τον κατέχεις ουτε πρόκειται να τον μάθεις (αυτό δεν είναι κατηγορία. Δεν μπορούμε όλοι να τα ξέρουμε όλα)! Εδω μπαίνει ο τρόπος επιλογής διδασκόντων στα ειδικά σχολεία απο το Υπουργείο αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα!
    Αυτά είχα να σου πώ και αν θέλεις σκέψου τα! Και κάτι ακόμη. Πάψε να είσαι τόσο κοντόφθαλμος. Κανείς δεν σε ζηλεύει. Ούτε εσένα ούτε τη δουλειά σου! Τα παιδιά μας προσπαθούμε να προστατέψουμε όπως είμαι σίγουρος οτι θα κάνεις και σύ όταν έρθει η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υ.Γ Για τον κύριο Φύσσα που με "κατηγορεί" με διάφορα ηθικοπλαστικά επιχειρήματα για την χρήση της ανωνυμίας. Ακούστε κύριε, αν νομίζετε οτι θα παίξω κορώνα γράμματα το μέλλον του παιδιού μου και την αντιμετώπιση του στο σχολείο, στο βωμό μιας αστικής ηθικής (ακραία συντηρητικής κατα την άποψη μου), κάνετε λάθος. Εξήγησα τον λόγο και είμαι βέβαιος οτι ο κάθε γονέας τον καταλαβαίνει!

    Υ.Γ 2 Πρός τον κ. Καθηγητή ΠΕ 16.01 Πιάνου. Αγαπητέ μου, δεν παρακολουθώ τηλεοπτικά δράματα και έτσι δεν μπορώ να γνωρίζω τα περί Αρτέμη Μάτσα. Για να το λέτε εσείς κάτι περισσότερο θα ξέρετε! Φαντάζομαι οτι εκτός απο καθηγητής ΠΕ 16.01 ΠΙΑΝΟΥ, θα είστε και μουσικοκριτικός ή εν πάσει περιπτώση μέλος σε κάποια επιτροπή αξιολόγησης ταλέντων, οπότε κάποια πείρα θα έχετε για τούς ταλαντούχους και τούς ατάλαντους. Ή προφανώς θα έχετε γνωρίσει περισσότερα ταλέντα απο μένα και έτσι θα έχετε "συγκριτικό μέγεθος" (πάντως μη βάζετε το χέρι σας στη φωτιά)!
    Θα σας πρότεινα αν θεωρείτε το σχολείο "σχολείο σας" να ασχοληθείτε σοβαρότερα μαζί του! Αφήστε την κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη, κλείστε την τηλεόραση με τούς Αρτέμηδες, τούς καζαμίες και τα sites με τα γνωμικά και προσπαθήστε να ανοίξετε τα μάτια στα παιδιά!Φτιάξτε για παράδειγμα ενα μικρό σχήμα σοβαρής μουσικής, να δούν τα παιδιά και την άλλη όψη. Γιατί για την ενασχόληση με κάτι τόσο υψηλό όσο η μουσική, δεν αρκεί η ΠΕ. Χρειάζεται και η ΚΨ (Κατάθεση Ψυχής)!

    Ο συντάκτης του γράμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα έδινα συνέχεια αν πίστευα ότι αξίζει.Προφανώς ΔΕΝ αξίζει.Με το να κρύβεστε πίσω από την εικόνα της ανωνυμότητας δεν προσφέρετε τίποτα σε κανένα.Πόσο μάλλον στο ίδιο σας το παιδί το οποίο μαθαίνει πως οι διαφορές λύνονται ανώνυμα μέσω κάποιου blog.Αφού είστε τόσο πικραμένος με το Σχολείο γιατί δεν παίρνετε το παιδί σας από εκεί?Είμαστε δημόσιο Σχολείο με διεύθυνση και σύλλογο διδασκόντων που σκοπός του είναι τα τεκταινόμενα σε οτιδήποτε αφορά το χώρο του Σχολείου.Γιατί δεν απευθυνθήκατε εκεί.Θα ήταν πιο τίμιο και θα βρίσκατε σίγουρα λύση.Αν κάποιος άσχετος με το θέμα διαβάσει όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν θα νομίζει ότι το Σχολείο μας είναι αναμορφωτήριο παιδιών με σκοπό την εκμετάλλευσή τους.ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΓΝΩΣΤΕ-ΑΝΩΝΥΜΕ.Σε τέτοιο Σχολείο γράψατε το παιδί σας? Σας πληροφορώ λοιπόν ότι στο Σχολείο για το οποίο μιλάτε διδάσκουμε ΗΘΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ.Πέστε μου ποιο εκ των τριών κατέχετε και ελάτε να το συζητήσουμε κατ' ιδίαν.Αναφέρεστε στο δικό μου Σχολείο το οποίο δεν θα αφήσω κανένα ΑΓΝΩΣΤΟ-ΑΝΩΝΥΜΟ να διαβάλλει.Και όσον αφορά το σχήμα σοβαρής μουσικής στο οποίο αναφέρεστε πιστέψτε με φτάνει και περισσεύει η πείρα των νυν διδασκόντων για να καλύψουν με το παραπάνω τις ανάγκες του τι λείπει.Υποδείξεις στο αντικείμενό μου θα δεχτώ μόνο καλοπροαίρετα από ανθρώπους που διαθέτουν παιδεία, καλλιέργεια και ονοματεπώνυμο.............

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ,Καθηγητής ΠΕ16.01 Πιάνου
    ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ 2011-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά δεν είστε γονέας παιδιού....έλα παραδεχτήτετο...δεν έχετε ιδέα τι γίνεται στο μουσικό σχολείο.Βέβαια είναι για γέλια το ότι φάσκεται και αντιφάσκετε συνεχώς....όποιος διαβάσει το αρχικό σας κείμενο καταλαβαίνει τι θέλω να πω.πάντως με ενδιαφέρει ανθρωπολογικά και μουσικολογικά η προσεγγισή σας πάνω στο θέμα της "μουσικής επιτέλεσης".Απόγειο καλλιτεχνικό είναι η συμμετοχή σε μια συμφωνική ορχήστρα για εσάς....φαντάζομαι η παραδοσιακή και η λαική μουσική είναι κάτι το ευτελές για τις μουσικοακουστικές σας γνώσεις και την αισθητική σας....πάλι όμως ψεύδεστε και δεν μου αρέσει...πως γίνεται να κουβαλάω δύο χρόνια τα παιδιά όταν το καλοκαίρι ξεκίνησε αυτή η μουσική ομάδα.Αλλά και τον έναν μαθητή που τον έχω ένα χρόνο μαζί πάλι είχε κλείσει τα δεκαέξι...επίσης ποτέ δεν τους είχα μαθητές τους συγκεκριμένους και από εκεί φαίνεται ότι δεν έχετε σχέση με το σχολείο...Ούτε επίσης γνωρίζεται πολλά για την δουλειά μου μέσα και έξω απο το σχολείο ή για το ποιοί ανθρωποι βρίσκονται μέσα σε αυτή την μουσική ομάδα(αν ξέρατε μάλλον δεν θα μιλούσατε έτσι).εκπαιδευτικά δε πρέπει να ξέρετε ότι ο κάθε γονέας έχει δικαίωμα να ζητήσει αλλαγή εκπαιδευτικού και εμένα ευτυχώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο...αλλά συγνώμη ξέχασα...εγώ δελεάζω γονείς και μαθητές με άλλους τρόπους.για να τελειώνω όλη αυτήν την αστεία ιστορία απο μεριά μου δικαιωμά σας είναι να πείτε ότι θέλετε καλλιτεχνικά ακόμα και εκπαιδευτικά για μένα...ο χρόνος δείχνει τα πάντα και έτσι και εδώ θα δείξει...βέβαια εγώ πάντα θα είμαι ο Παντελής Λύκος και θα έχω το θάρρος των πράξεων και του λόγου μου για όσα σωστά και όσα λάθη κάνω και εσύ ένας μυθομανής κομπλεξικός που κρύβεσαι πίσω απο μια οθόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου κάνουν πολύ μεγάλη εντύπωση τα όσα γράφονται για το σχολείο μας. Επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις προσωπικής διένεξης (μεταξύ ποιων αλήθεια;) εγώ θα μείνω απλά σε όσα ακούστηκαν σχετικά με την έλλειψη δραστηριοτήτων «σοβαρής μουσικής» (τελείως αδόκιμος όρος ασφαλώς) και να ενημερώσω το φίλο μας ότι στο σχολείο διδάσκονται το πιάνο, η κλασική κιθάρα, κλασικό βιολί και τα κλασικά κρουστά (ειδικότητα που κανένα από τα ωδεία της Χίου μέχρι τώρα δεν προσφέρει). Επιπλέον λειτουργεί Πολυφωνική Χορωδία που στο ρεπερτόριό της πάντα περιλαμβάνει έργα κλασικής μουσικής, Σύνολο Κλασικών Κρουστών, και Σύνολο Εγχόρδων (με βιολιά και κιθάρες), ενώ για πρώτη φορά στη Χίο επιχειρείται φέτος το ανέβασμα παιδικής όπερας (το έργο Brundibar του τσέχου συνθέτη Hans Krasa) με πλήρη σκηνική παρουσίαση. Επιπλέον πιστεύοντας ότι είναι καλό για τους μαθητές να βλέπουν τους καθηγητές τους να παίζουν, καθηγητές του σχολείου δημιούργησαν το Μουσικό Σύνολο Concordia το οποίο πριν τα Χριστούγεννα παρουσίασε έργα της εποχής Μπαρόκ. Υποθέτω ότι ο φίλος που εκφράζει τα παραπάνω παράπονα απλά δεν είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα να παρακολουθήσει κάποια από τις εκδηλώσεις του σχολείου (πράγμα που μου φαίνεται λίγο περίεργο εφόσον είναι γονιός). Το μόνο που μπορώ να δεχτώ ως βάση προβληματισμού είναι το γιατί αυτές οι δραστηριότητες περνάνε συνήθως «απαρατήρητες» στους γονείς και στο ευρύτερο περιβάλλον των παιδιών (κάτι που δεν συμβαίνει πχ για το event της Παρασκευής στο facebook).

    Αντώνης Βερβέρης, καθηγητής του σχολείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ενημερώσω τον 'ανώνυμο ' ; υποτιθέμενο γονιό μαθητή του μουσικού σχολείου Χίου , ότι οι μαθητές , οι καθηγητές και οι γονείς των μαθητών του μουσικού σχολείου , δεν προέβησαν σε καμία απολύτως παράνομη ή παράτυπη ενέργεια ή πράξη που να επισείει την παρέμβαση του οποιουδήποτε ... Τα συμφέροντα που εξυπηρετεί είναι πλέον κατανοητά σε όλους τους αναγνώστες και το μόνο που θα καταφέρει είναι το αντίθετο αποτέλεσμα ... όσο για την υποτιθέμενη ανωνυμία του τον ενημερώνω ότι στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ανωνυμία ... με μια μήνυση κατά αγνώστου για συκοφαντική δυσφήμηση και πολλών άλλων άρθρων του ποινικού κώδικα που παραβιάζει με την ανώνυμη καταγγελία του , απο των σύλλογο καθηγητών ή τον σύλλογο γονέων ή ακόμα και από μεμονωμένο άτομο , η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος των εντοπίζει σε λίγα λεπτά !
    Ας αφήσει λοιπών τις ανώνυμες δημοσιεύσεις και ας έρθει επώνυμα στο μουσικό σχολείο Χίου , να συζητήσει τις ενστάσεις του . Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με μη αναστρέψιμη πορεία ...

    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ , γονιός μαθητή μουσικού σχολείου Χίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Λευτέρη Μαρτάκη

    Παρακολουθώ δύο μέρες τη διένεξη (περι όνου σκιάς κατα την άποψη μου). Ασφαλώς και δεν μπορεί να διασύρεται ένα ολόκληρο σχολείο και η προσπάθεια τόσων ανθρώπων απο την συμπεριφορά κάποιου ή κάποιων καθηγητών (αν υπάρχει και αυτή)! Αν κάνει λοιπόν ένα λάθος ο διαμαρτυρόμενος γονιός είναι ακριβώς αυτό. Αντί να τσουβαλιάσει τούς πάντες θα μπορούσε να εστιάσει ακριβώς εκεί που θεωρεί οτι υπάρχει πρόβλημα. Θα μπορούσε να πάει για παράδειγμα επι τόπου στο νυχτερινό κέντρο και να καταγγείλει αυτό που νομίζει, δημόσια (εγω αυτό θα έκανα). Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί εσένα να απειλείς με “δρόμους της δικαιοσύνης”, ποινικούς κώδικες, υπηρεσίες διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος και άλλες βαρύγδουπες παπαριές. Αυτους τους ασφαλίτικους ψευτοτσαμπουκάδες και απειλές, στην υπηρεσία σου! Ή σε τίποτα αδαείς και φοβισμένους κρατούμενους! Όχι σε ένα γονιό που προσπαθεί να προστατέψει το παιδί του έστω και με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο. Στην κοινωνία των ανθρώπων υπάρχει ο διάλογος. Ακόμη και αν αυτός είναι ανώνυμος ή ανορθόδοξος. Αν δεν κάνω λάθος, εσύ δεν είχες δημιουργήσει πρόβλημα πέρσι στο σχολείο απο την ακριβώς αντίθετη σκοπιά; Επειδή δηλ. κάποιοι καθηγητές αντιδρούσαν στις δημόσιες εμφανίσεις των παιδιών; (αν κάνω λάθος ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη). Σεβάσου το γεγονός οτι κάποιος άλλος γονιός μπορεί να μην θέλει να βγάλει το παιδί του στο κλαρί και πρόσεξε γιατί ο ποινικός κώδικας που επισείεις πάνω απ' το κεφάλι του “εγκληματία” γονιού, περιέχει και άρθρα που αναφέρονται στην πλημελή επιμέλεια ανηλίκου!

    Νικηταράς ο Τουρκοφάγος (αφού έχεις πρόβλημα με την ανωνυμία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας παρακαλώ να σταματήσει αυτός ο ανούσιος διάλογος και όποιος έχει πρόβλημα να απευθυνθεί στον σύλλογο γονέων ή στον διευθυντή του σχολείου μας


    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΥΚΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμος ΄
    Από τα λεγόμενα σου '' φίλε '' ανώνυμε , καταλαβαίνω ότι εδώ είσαι ανώνυμος , αλλά είσαι και γνωστός . Ξέρεις ποιος είμαι , που δουλεύω , τι κάνω , τι λέω ... εκτός αν είσαι εσύ ο ασφαλίτης και με παρακολουθείς και γι' αυτό ξέρει και τις ασφαλίτικες τακτικές ...
    Απαντώντας στη πολύ ευγενική και πολιτισμένη δημοσίευση σου , να σου πω ότι ναι πέρσι είχα πρόβλημα με κάποιον καθηγητή του μουσικού σχολείου , που όμως δεν το μετέφερα σε όλους τους καθηγητές και γενικότερα στο ίδιο το σχολείο το οποίο το υποστηρίζω σθεναρά , και ήταν για διαφορετικό λόγο ...
    Στην προσπάθεια σου να με προσβάλλεις και να με μειώσεις , μίλησες απαξιωτικά και πρόσβαλες , ελπίζω άθελα σου , για μια ιδική κατηγορία της κοινωνίας , τους κρατούμενους των φυλακών ... Σε πληροφορώ φίλε ότι δεν είναι ούτε αδαείς ούτε φοβισμένοι ούτε άνθρωποι δεύτερης διαλογής ... Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια με φιλότιμο και με μπέσα και πολλές φορές πολύ περισσότερο κύριοι απο τους κουστουμαρισμένους και καλοντυμένους Έλληνες που ορίζουν τις μοίρες μας και έχω δώσει πολλούς αγώνες να τους δει έτσι και η κοινωνία . Γι αυτό σε πληροφορώ ότι αισθάνομαι πολύ πιο χαλαρά και άνετα να συνομιλώ κλεισμένος στα σίδερα μαζί τους , παρά με πολλούς ''δήθεν '' συμπολίτες μας σε κυριλέ στέκια του νησιού...
    Όσο τώρα για την αρχική δημοσίευση του θιγομένου γονιού , που θέλει να προστατεύσει το παιδί του , ποιος γονιός δεν το θέλει άλλωστε , όλοι οι αναγνώστες αναρωτιούνται απο τι ;... η νόμιμη εξωσχολική δραστηριότητα κάποιων καθηγητών και κάποιων μαθητών του σχολείου , χωρίς να εμπλέκεται πουθενά το σχολείο ή το όνομα αυτού , με ποιών τρόπο θέτει σε κίνδυνο το παιδί του ; μήπως το παιδί του κρατείται ως όμηρος στον συγκεκριμένο χώρο ή με το ζόρι του επιβάλουν να συμμετέχει χωρίς την θέληση του σε κάποιες δραστηριότητες ; Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας . Η όλη ιστορία , που θα αποκαλυφθεί σύντομα , έγινε για τις θέσεις εργασίας μουσικών στο νησί ... Αυτό ήταν το πρόβλημα του μουσικού σχολείου , απο την γέννηση του ... το μουσικό σχολείο έχει αρχίσει και δίνει στην Χίο , πραγματικούς μουσικούς , με άριστες μουσικές γνώσεις που παίζουν μουσική γιατί την αγαπούν και όχι για να οικονομήσουν απο μεθυσμένους συντοπίτες μας ... Αυτό ενόχλησε ανώνυμε φίλε μου , και θα αποδειχθεί σύντομα .. Στενεύουν τα περιθώρια και οι περιπτώσεις εργασίας για δήθεν μουσικούς που ξέρουν να παίζουν κακήν κακός λίγα τραγούδια , και χωρίς να είναι αυτό το κύριο επάγγελμα τους πάνε σε δουλειές να τα οικονομήσουν ... Αυτό πείραξε τον συντάκτη της επιστολής και τίποτα άλλο ... Θα αποδειχθεί σύντομα ... Να τρομοκρατήσει τους μαθητές και τους καθηγητές του μουσικού σχολείου ήθελε ο συντάκτης της αρχικής επιστολής και να δυσφημίσει το μουσικό σχολείο και όχι να προστατεύσει το παιδί του ... από τί ; .... όσο για τις πολιτισμένες και ευπρεπείς φράσεις σου για παπαριές , ψευτοτσαμπουκάδες και και απειλές , να σου υπενθυμίσω ότι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε απο τα ζώα , είναι οι νόμοι και οι αρχές . Διαφορετικά θα είμασταν ζούγκλα και θα επικρατούσαν οι δυνατότεροι σε μυική δύναμη . Αυτό λοιπόν που εσύ αποκαλείς με τις τόσο κομψές φράσεις σου είναι η νόμιμη οδός που έπρεπε να ακολουθηθεί και απο τον υποτιθέμενο γονιό αν υπήρχε πραγματικό πρόβλημα , και σε διαβεβαιώ ότι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα , ούτε γι αυτόν , ούτε για το παιδί του .
    Κλείνοντας να σου αναφέρω ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κακοπροαίρετο , να προσβάλει και να δυσφημήσει το μουσικό σχολείο , τους σωστούς καθηγητές και μαθητές του και θα αγωνιστούμε να παραμείνει στην κορυφή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

    Λευτέρης Μαρτάκης γονιός μαθητή μουσικού σχολείου Χίου

    Υ.Γ. Αφού με ξέρεις γιατί δεν πάμε για ένα καφεδάκι να σου αποδείξω ότι αυτά που λέω στέκουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή