Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μαζί τα τρώνε ακόμη, του Γιάννη Μακριδάκη


Η εξάρθρωση, έστω και τόσο αργά, της συμμορίας που λυμαίνονταν τη Θεσσαλονίκη αποτελεί τη βασικότερη απόδειξη της γνωστής ρήσης Πάγκαλου "μαζί τα φάγαμε". Αποτελεί βέβαια και τρανή απόδειξη του ότι ο Πάγκαλος θα έπρεπε να διατυπώσει την ρήση του σε χρόνο ενεστώτα και να πει σωστότερα "μαζί τα τρώμε ακόμη".
Το πολιτικό σύστημα και το κομματικό κράτος που δημιούργησε και εξέθρεψε, κυρίως, το Πασόκ, παίρνοντας ένα σωρό κοινωνικά και επαγγελματικά αποτυχημένους και αναδεικνύοντάς τους σε παράγοντες του πολιτικού βίου της χώρας, καλλιέργησε με ζηλευτή καρποφορία μια γενιά αμόρφωτων πολιτικάντηδων (και άλλου είδους παραγόντων), οι οποίοι περιτυλιγμένοι με κοστούμι και καντάρια σοβαρότητος εκπόρνευσαν την Ελλάδα και ασέλγησαν επί του κορμιού της για τρεις δεκαετίες συνεχίζοντας έως και σήμερα. Ταυτόχρονα οι κοινωνικοί αυτοί επιβήτορες κάναν (και κάνουν) και τους πατριώτες, είχαν (και έχουν) πάντοτε άποψη περί ανάπτυξης, λοιδορούσαν (και λοιδορούν) κάθε νοήμωνα και ενεργό πολίτη που προσπαθούσε να τους αντιπαρατεθεί με όρους πολιτικούς, μετέτρεψαν εν γένει την πολιτική και τη χώρα σε τσιφλίκι τους. Σχεδόν κάθε χωριό κι ένας βλαχοδήμαρχος. Σχεδόν κάθε Δήμος και δεκάδες πολιτικοί τσαρλατάνοι, παντελώς αποτυχημένοι οι περισσότεροι σε κάθε άλλον τομέα, ή ανδρωμένοι εντός του κόμματος, να στρογγυλοκάθονται έτοιμοι πλέον, φτιαγμένοι, σε θέσεις έμμισθες Προέδρων, Αντιδημάρχων, Συμβουλατόρων. Χαμηλώσαν οι καρέκλες και κάθισαν κι οι κώλοι μας, λένε, μη πιστεύοντας ούτε οι ίδιοι στην τύχη τους. Η πιο μεγάλη συμμορία στον πλανήτη. Ο καθένας από μας ξέρει τις ρεμούλες τους και το ποιόν τους στη μικροκοινωνία όπου ζει. Όλα συζητούνται κι όλα είναι γνωστά μα τα πλακώνει η νομιμοφάνεια με την οποίαν έχουν φροντίσει να καμουφλάρουν τους ρόλους τους, τα πλακώνει ο φόβος των υπηκόων για "τις γνωριμίες" του πολιτικού επιβήτορα, τα πλακώνει και ο εκβιαστικός συμβιβασμός κάποιων αθώων που πασχίζουν μέσα σε αυτή την Αυτοκρατορία της ρεμούλας να επιβιώσουν δίνοντας άλλοθι σε τέρατα για να μπορούν να καμώνονται πως όλοι συμμετείχαν στο φαγοπότι.
Έχει δίκιο λοιπόν ο Αντιπρόεδρος Πάγκαλος. Μαζί τα φάγανε και μαζί τα τρώνε ακόμα. Να δούμε ως πότε θα τους ανεχόμαστε. Μάλλον μέχρις ότου αποφασίσουμε να μην συμπεριφερόμαστε πλέον ως υπήκοοί τους.
  Γιάννης Μακριδάκης

6 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην «Κόστα Ρίκα» σοσιαλιστές μου… στην «Κόστα Ρίκα»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η σπείρα είναι μεγάλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι αυτοί τα φάγανε με την ανοχή μας και την ψήφο μας επειδή θέλαμε να μας διορίσουν ή να μας κάνουν οποιοδήποτε άλλο ''ρουσφέτι''. "Φαύλοι" πολίτες ψήφιζαν φαύλους πολιτικούς. Όχι ξανά ψήφος στα κόμματα του μνημονίου(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαννη μου, βουνο το δικιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Γιαννη αυτο το ωραιο το χαμηλωσαν οι καρεκλες και καθονται οι κωλοι μας ειναι του πατριαρχη η κανω λαθος;Με αγωνιστικους χαιρετισμους απο την αδιαφθορη Δανια(την οριτζιναλ οχι του ΓΑΠ)Τασος Βαλιδακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή