Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Συγκροτήθηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα blogs

Συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ηλεκτρονικό έγκλημα και την προστασία των θυμάτων.
Ειδικότερα, η επιτροπή θα καταθέσει προτάσεις για το θέμα της ταυτοποίησης των διαχειριστών blogs και της διεύρυνσης του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου. Η επιτροπή θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τις 30-9-11 και για τα μέλη της δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση.
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Αθανάσιος Ράντος και μέλη οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος. Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.


Ο γνωστός συν-πάσχων της εξουσίας μέσα..
η Σώτη στους καφέδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου