Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ


"Ευρωπαϊκές Συμφωνίες, όπως το «Δουβλίνο ΙΙ» εγκλωβίζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα άφιξης, όπως η Ελλάδα.

Πρώτα, με τις επεμβάσεις, τους πολέμους, τη στήριξη δικτατοριών Ευρώπη και Αμερική προκαλούν τεράστια ρεύματα εκπατρισμού εξαθλιωμένων, όπως βλέπουμε σήμερα στη Λιβύη ή το Αφγανιστάν, χθες στη Γιουγκοσλαβία ή το Ιράκ.

Δεύτερο, οι φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι απελάσεις στις χώρες υποδοχής ούτε τις αιτίες, που δημιουργούν τους ποταμούς δυστυχίας, αντιμετωπίζουν, ούτε ανακόπτουν την ορμή τους, μόνο σπέρνουν το θάνατο σε απελπισμένους άνδρες, γυναίκες, παιδιά.

Τρίτο, την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση ορθώνει τείχη απανθρωπιάς στο εσωτερικό της, απαγορεύει την έξοδο των μεταναστών από την ευρωπαϊκή χώρα υποδοχής στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες προορισμού τους. Στην ουσία τους φυλακίζει σε ανθρώπινες αποθήκες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία.

Η γκετοποίηση μεταναστών και προσφύγων, που εγκλωβίζονται εδώ, η ανεργία και η αδήλωτη απασχόληση, η κρίση, τα μέτρα της τρόικα, πλήττουν εξίσου ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Το μίσος , ο φθόνος, η ξενοφοβία οδηγούν σε βαριά κοινωνική και ηθική εξαθλίωση. Αντίθετα, κοινός στόχος που θα ενώσει ντόπιους και μετανάστες είναι η ελεύθερη διακίνηση σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο – προς και από όλες τις χώρες μέλη της Ευρ. Ένωσης.

Απαιτούμε :
- Ακύρωση της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ»
- Ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο
- Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες σε ολόκληρη την Ευρώπη
- Νομιμοποίηση και ασφάλιση των μεταναστών που είναι εγκατεστημένοι και εργάζονται στην Ελλάδα."

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ http://www.gopetition.com/petitions/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1.html

3 σχόλια:

  1. ante malaka kolozografe kai dhmosie ypalile

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To "Δουβλίνο ΙΙ" ΔΕΝ μπορεί να ανατραπεί μονομερώς, δηλαδή αν ένα κράτος-μέλος προβάλλει ένσταση, καθώς απαιτείται ομόφωνη έγκριση αλλαγών απ' όλες τις χώρες τις ΕΕ, πράγμα που δε θα συμβεί ποτέ για ευνόητους λόγους. Μελέτησε λίγο το ισχύον ευρωπαϊκό δίκαιο και μην αναπαράγεις άκριτα τις παπάντζες της αστικής αριστεράς, η οποία έχει πάρει εργολαβία το θέμα για, επίσης, ευνόητους, λόγους.. Είναι πολλά τα λεφτά(των ΜΚΟ) Άρη... Ηλίθιες, νομίζεις, είναι οι Βρυξέλλες που τους χρηματοδοτούν;.. Πέραν τούτου, θεωρώ τουλάχιστον άκαιρη τη δημοσίευση τοιούτων παρωχημένων ψευτοιδεολογικών μανιφέστων, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με το επίσημο, καθημερινό αστυνομικό δελτίο, χειμάζεται από τις αποκτηνωμένες λαθροορδές.. Και πριν βιαστείς να αναπαραγάγεις, άκριτα & αυτόματα πάλι, τις αμπελοφιλοσοφίες περί καταραμένης φτώχειας και ανέχειας, που τόσο ξεδιάντροπα πιπιλίζουν οι ανεπάγγελτοι τσεγκεβάρες(sic) των Β.Π., θα σε συμβούλευα να σεβαστείς τους νεκρούς τόσων συμπατριωτών μας, αν φυσικά η έννοια συμπατριώτης σε σκιρτά, οι οποίοι, θρυψαλλιασμένοι από το βάρος της καπιταλιστικής λαίλαπας, έβαλαν τέλος στη ζωή τους. Εγκληματίες, πάντως, δεν έγιναν! Και ξέρεις γιατί;;;..... Γιατί, πολύ απλά, ΠΟΤΕ τους δεν γεννήθηκαν τέτοιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε αυτό http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8748:%CE%9A%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%91%CF%86%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82&catid=87:epikairotita&Itemid=277

    ΑπάντησηΔιαγραφή