Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Για ένα Πεύκο στα Αυγώνυμα


Οικολόγοι Πράσινοι
Πολιτική Κίνηση Χίου
http://myrovolosgreens.blogspot.com/

Για τον Πεύκο στα Αυγώνυμα

Υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν την αξία που έχει ένα δέντρο και άλλοι που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν. Ο λόγος, για το πανέμορφο πεύκο στα Αυγώνυμα, το οποίο επιχείρησε να κόψει συνεργείο του Δήμου την 29/7/2011. Θεωρούμε ευτυχές το γεγονός ότι βρέθηκε εκεί η κ. Μπουμπάρη και τους σταμάτησε.

Ποιός έδωσε την εντολή να κοπεί το πεύκο; Η Δασική Υπηρεσία δεν είχε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη ενέργεια. Άδεια από την Πολεοδομία και τον Δήμο δεν είχε ληφθεί. Πρόκειται για μια ακόμη αυθαίρετη και παράνομη πράξη;

Απαιτούμε να μάθουμε ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την ενέργεια.

Ο Νόμος 1650/86 για την προστασία του περιβάλλοντος και κάθε μορφής ζωής έχει θεσπιστεί για λόγους που αφορούν όλους μας. Κάθε επέμβαση που γίνεται στον τόπο μας είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας. Γιατί τις συνέπειες κάθε επέμβασης που γίνεται σε αυτόν τον τόπο θα τις επωμιστούμε αργά ή γρήγορα όλοι εμείς.

Κάθε επέμβαση στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί αποτελεί επέμβαση στα ίδια τα δικαιώματα μας, των συνάνθρωπων μας αλλά και των επόμενων γενεών. Σημαντικό το οικολογικό αποτύπωμα εις βάρος της βιωσιμότητας και της αειφορίας. Σημαντικός ο ρόλος των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων. Αναγκαία η συνειδητοποίηση από πλευράς όλων της ευθύνης που έχουμε σήμερα και αύριο για εμάς και τα παιδιά μας για σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων. Αν δεν μας προβληματίζει το κόψιμο ενός δέντρου, δεν μας προβληματίζει η φυσική καταστροφή ενός δάσους.

Ίσως όπως λέει ο ποιητής: «μόνο όταν κοπεί και το τελευταίο δέντρο, μολυνθεί και ο τελευταίος ποταμός, πιαστεί και το τελευταίο ψάρι, να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να γεμίσουμε το στομάχι μας με χαρτονομίσματα».

Μαρία Μπογή

Συντονίστρια Οικολόγων Πράσινων Χίου

Τηλ. 6972026185


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου