Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Με τη συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ οι αλλαγές στα πανεπιστήμια


Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία των πανεπιστημίων και ΑΕΙ. Προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει η Ν.Δ. επι της αρχής το νομοσχέδιο: Να υπάρξει πλήρης κατάργηση του ασύλου και ο πρύτανης να εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ύστερα από σχετικές προτάσεις του Συμβουλίου.
Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Χθες υπήρξαν ανάλογες συζητήσεις ανάμεσα στην Αννα Διαμαντοπούλου και στον αρμόδιο τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Αρη Σπηλιωτόπουλο.
Λίγο πριν την ψηφοφορία, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσίασε τροποποίηση του τρόπου εκλογής πρυτάνεων που προβλέπεται από το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με την τελική διατύπωση, θα εκλέγονται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, από λίστα 2-3 ατόμων που θα καταρτίζονται από το εκάστοτε Συμβούλιο. Στη διαδικασία δεν θα μετέχουν οι φοιτητές.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. το νομοσχέδιο υπερψήφισε επί της αρχής και ο ΛΑΟΣ.
enet.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν στην opengov αιτήσεις για να δηλώσουν οι Ματατζήδες σε ποιά σχολή θέλουν να εισαχθούν ως παρατηρητές αμφιθεάτρων -επιτέλους να μπουν κι οι σκράπες σε μια σχολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου