Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ποιήματα για την Ελλάδα έγραψε ο Γιώργος


Ποιήματα, εμπνευσμένα από την προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας, έγραψε στη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του ο πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου, όταν δεν έκανε κανό και γυμναστική, όταν δεν μιλούσε με υπουργούς και ξένους ηγέτες, όταν δεν μελετούσε τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, ζητούσε χαρτί και στυλό. Και έγραφε ασταμάτητα. Προκειμένου να εκφράσει και να αποτυπώσει στις λευκές κόλλες τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που βίωσε τους τελευταίους είκοσι μήνες. Σύμφωνα με άνθρωπο που βρέθηκε κοντά του τις ημέρες της ξεκούρασης, ο πρωθυπουργός έγραψε ποιήματα με έντονο πολιτικό και προσωπικό χρώμα.
Για τους ισχυρούς της γης που διστάζουν να προστατέψουν τους λαούς τους, τους αδίστακτους κερδοσκόπους, τις συντεχνιακές αντιδράσεις στο εσωτερικό, αλλά και την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Συνήθως οι άνθρωποι γράφουν όταν πιέζονται. Ο Γ. Παπανδρέου, άνθρωπος ευαίσθητος και εκλεπτυσμένος, όσο και αποφασιστικός, φαίνεται να επέλεξε την ποίηση για να αποφορτιστεί. Και αντί του αγαπημένου του και οικείου του υπολογιστή επέλεξε το χαρτί, για να διαφοροποιήσει τη συγκεκριμένη εμπειρία από όλες τις υπόλοιπες ενασχολήσεις του.

Επισήμως, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός κρατά αναλυτικό ημερολόγιο. Των συναντήσεων με ομολόγους του, των συσκέψεων με τα στελέχη του. Τι έχει ειπωθεί, επίσημα και ανεπίσημα. «Το ενημερώνει καθημερινά» λένε.

Αν σε αυτό προστεθούν και ποιήματα, τότε καθίσταται προφανές πως το βιβλίο που θα γράψει όταν αποχωρήσει από την πολιτική, θα είναι πολύ διαφορετικό από τα όσα έκαναν ή δεν έκαναν μέχρι στιγμής οι προκάτοχοί του.

Πηγή: newpost.gr

εμείς του αφιερώνουμε ένα αντίστοιχο των ανησυχιών του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου