Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Κοινή οικονομική ευρωπαική διακυβέρνηση


Τις προτάσεις τους για τη δημοσιονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης ανακοίνωσαν Νικόλα Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους στα Ηλύσια Πεδία, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων σε Παρίσι και Βερολίνο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βγάλουν την Ευρώπη από την οικονομική κρίση που απειλεί ακόμη και το ευρώ.
«Θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη βούλησή μας να υπερασπιστούμε το ευρώ, να αναλάβουμε, η Γερμανία και η Γαλλία, τις ευθύνες μας στην Ευρώπη και να έχουμε, σε όλα αυτά τα θέματα, πλήρη ταύτιση απόψεων», διεμήνυσε ο Σαρκοζί.
Οι δυο ηγέτες προτείνουν μέτρα για την προστασία του ευρώ και πρόκειται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, μέσω επιστολής που θα του στείλουν το πρωί της Τετάρτης.
Μεταξύ αυτών είναι και η πρόταση για τη δημιουργία του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, το οποίο θα έχει θητεία 2,5 ετών. Για τη θέση του προέδρου θέλουν τον νυν πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Γαλλία και Γερμανία σκοπεύουν να προτείνουν οι 17 χώρες μέλη της ευρωζώνης να υιοθετήσουν έναν κανόνα ισοσκελισμού του προϋπολογισμού τους πριν από το καλοκαίρι του 2012 και να τον εντάξουν στα Συντάγματά τους.

Δημοψήφισμα για να το επικυρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κάνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου