Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η κυβέρνηση της νέας δικτατορίας είναι πλέον γεγονός, του Δημήτρη Λαβατσή


Η μόνη απάντηση που μπόρεσε να δώσει το πολιτικό προσωπικό του κατεστημένου απέναντι στην πανελλαδική μαζική αντίδραση στο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η υπουργοποίηση ενός Μητσοτάκη που ηδονίζεται (ως γνήσιος Μητσοτάκης ) με τις απολύσεις, ενός Αδώνιδος που θα κλείσει νοσοκομεία για να πεθαίνουν νωρίτερα οι ηλικιωμένοι ώστε να μην έχει κόστη το ελληνικό δημόσιο και ζητάμε φόρους από τους έχοντες, ενός Αρβανιτόπουλου που πήγε στο Ηρώδειο της Ακρόπολης στην Αθήνα και ακροάστηκε σε μια υπέροχη συναυλία το περίφημο  Μουσικό Γυμνάσιο της Παλλήνης. Ένα από αυτά που θα καταργήσει με την υπογραφή του. Α! κι ενός Βενιζέλου αντιπροέδρου της κυβέρνησης πλέον που  την περασμένη Τετάρτη πήγε στην συνάντηση με τον Σαμαρά δηλώνοντας με καμάρι «Έχω πρόταση για δύο χιλιάδες απολύσεις πέραν της ΕΡΤ» Δηλαδή «να απολύσουμε από αλλού  που δεν θα γίνει τόση κόντρα» …Κανιβαλισμός με αυτοπεποίθηση  εξ ουρανού σωτήρα!
 Η χειρότερη κυβέρνηση  των τελευταίων 40 χρόνων είναι πραγματικότητα. Και είναι η χειρότερη όχι γιατί δεν θα τα καταφέρει στους στόχους της ή είναι ανίκανη στο διοικείν  αλλά ακριβώς για τον αντίθετο λόγο: Γιατί είναι αδίστακτη.  Γιατί το συνειδητό πρόγραμμά της είναι η διάλυση κάθε έννοιας κοινωνίας. Και ξέρει όλα «τα βρώμικα κόλπα» Γράφοντας την γνώμη της πλειοψηφίας  εκεί που οι «και πολύ άντρες γράφουν »  θέλει να ολοκληρώσει  την κοινωνική καταστροφή .
Δικτατορία με κοινοβουλευτική επικάλυψη ….                                                                         Βασίζονται  στην στήριξη των ιδιωτικών  καναλιών  των μεγαλοεργολάβων –φοροκλεπτών και φοροφυγάδων που  θα ρίξουν πάλι το δηλητήριό τους απέναντι σε

κάθε τι κοινωνικά ωφέλιμο έχει απομείνει. Απευθύνονται σε ένα τμήμα της κοινωνίας που το διαπαιδαγώγησαν να σκέφτεται με όρους απλοϊκούς. Με όρους που έμαθαν από τους κολοσσούς της δημοσιογραφίας Ρούλα Κορομηλά,  Σίμο Κεδίκογλου  αφούς Καψή ,Μαρία Σπυράκη  και άλλους υπηρέτες της εξουσίας .Οι αντικοινωνικοί αυτοί τύποι καλλιέργησαν και την  μοχθηρία με όλη τους την δύναμη. Με επιτυχή δυστυχώς αποτελέσματα .Η απλοϊκή σκέψη σε δύσκολους καιρούς κουμπώνει άριστα με τον φθόνο και τον ατομισμό.
Σε αυτό λοιπόν το τμήμα της κοινωνίας που το διαπαιδαγώγησαν  στην έχθρα προς τα συλλογικά πράγματα λένε πχ  για την ΕΡΤ: «γιατί να πληρώνεις 4 ευρώ το μήνα; τι σου προσφέρει;» Μηδενίζουν  το έργο της και δυσφημίζουν όλους τους εργαζόμενους εκεί( πλην των ημετέρων στελεχών τους βεβαίως!)Την ίδια στιγμή δεν λένε, οι απατεώνες!, ότι μέσω της αύξησης της τιμής των εμπορευμάτων που διαφημίζονται στα ιδιωτικά κανάλια, πληρώνεις σε αυτά   50 ευρώ το μήνα!
Λένε αυθαίρετα «περισσεύουν  50.000 εκπαιδευτικοί »Οι ψεύτες! Αν καταφέρουν να διώχνουν τους μαθητές από τα σχολεία που υποβαθμίζουν με πλάνα για τάξεις 35 παιδιών και κλείσουν όσα είναι σε περιοχές με μικρό πληθυσμό «θα περισσεύουν» περισσότεροι δηλαδή θα μπορούν να απολύσουν περισσότερους για να μην πληρώνει φόρο ποτέ πια κανένας από τους έχοντες. Απλώς δεν θα έχουμε παιδεία!
Και σε αυτό το τμήμα της κοινωνίας  που προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους δεν χρειάζεται να πούνε τίποτα. Θα το φανατίζουν  με το γνωστό τροπάρι «για τους εκπαιδευτικούς που  δεν κάνουν τίποτα.»
Βασίζονται στο γεγονός ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν είναι φαντεζί. Δεν κάνει μπαμ όταν γίνεται .Φαίνεται όταν διαλύεται η παιδεία. Φαίνεται σαν αμορφωσιά ,περιθωριοποίηση ,αύξηση της νεανικής παραβατικότητας ,σαν συμμορίες εγκληματικότητα, παιδιά  και νέοι χωρίς χαρά χωρίς όνειρα. Αλλά τότε είναι αργά…
Βάλανε τον Άδωνι υπουργό Υγείας .Αυτόν που προτείνει  σαν τρόπο επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων την ταλαιπωρία . « Να κάνουμε τη ζωή δύσκολη στους μετανάστες και στους πρόσφυγες  για να απελπιστούν και να φύγουν» έλεγε τις προάλλες στα ιδιωτικά κανάλια που τον αναδεικνύουν. Είπε ακόμη ο ελεεινός, ότι καλώς η αστυνομία αφήνει 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας τους αλλοδαπούς που σταματάει για εξακρίβωση στοιχείων. Και τους αναγκάζει να γυρνάνε με τα πόδια και να χάνουν και το πιθανό μεροκάματο. Καλώς τους κάνει την ζωή δύσκολη λοιπόν η «δύναμη του Νόμου» Η αστυνομία!
Φυσικά για τα βασανιστήρια που σε αρκετά αστυνομικά τμήματα της Αθήνας τείνει να καταστεί συνήθης πρακτική  ούτε κουβέντα!
Αυτός ο  «άνθρωπος» είναι πλέον υπουργός υγείας. Θα απορήσετε όταν θα κλείνει νοσοκομεία;
Τι επιδιώκει λοιπόν η νέα δικτατορική κυβέρνηση ; Πως σχεδιάζει το μέλλον της και το μέλλον μας;  Η απάντηση είναι περίπου αυτονόητη:
Το σχέδιο και το μέλλον που μας ετοιμάζουν  εδώ και καιρό είναι ο διχασμός. Η Κυβέρνηση αυτή ( σε κάθε μορφή τρικομματική ή δικομματική)σ υγκροτεί την παράταξη  της Νέας Ακροδεξιάς: Α) Με τους κεφαλαιοκράτες Β) Με αρκετούς μεσαίους και κάμποσους μικρούς επιχειρηματίες που τους κλείνει το μάτι δίνοντας για δώρα την φτηνή ανασφάλιστη εργασία μας ,τις τζάμπα, χωρίς αποζημίωση, απολύσεις. Και επειδή αυτοί δεν φτάνουν: Γ) κλείνει το μάτι στον κόσμο των μοχθηρών πληβείων. Καλεί όλους τους διπλανούς μας που πάντα κοίταζαν την δουλίτσα τους ,ήταν μαθημένοι στο γλείψιμο και το ρουσφέτι χωρίς να ενοχλούνται καθόλου από αυτό. Καλεί τους ατομιστές και τους συμφεροντολόγους. Αυτούς που σκεφτόντουσαν την ζωούλα τους εχθρικοί  ή, στην καλύτερη, αδιάφοροι για τον διπλανό τους.
Με αυτούς τους ατομιστές που διαμορφώθηκαν , με την διαπαιδαγώγηση των  Πρετεντέρηδων  και τις σάχλες των ΑΝΤ1 ,μ ε αυτούς τους μη σκεπτόμενους συμπολίτες μας, φτιάχνουν την δύναμη του διχασμού.
Για  να συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες της φρίκης που ζούμε. Για να εμποδίζουν την δημοκρατική αντιπαράθεση να εκφράζεται. Για να συκοφαντούν κάθε κοινωνική αξία. Θα παλεύουν να κάνουν παντοτινή την σημερινή φρίκη.    Στο όνομα της προόδου της Πατρίδας (όπου Πατρίδα είναι τα αφεντικά) θα προσπαθούν να ζούμε υποταγμένοι.
Το καθήκον λοιπόν των πολιτών που  δεν έχουμε  χάσει την πίστη τους στις ανθρώπινες αξίες  είναι σαφές: Να οργανωθούμε στις κοινωνικές συλλογικότητες που θα παλεύουν για  την αντιστροφή της κατάστασης. Στα συκοφαντημένα συνδικάτα για να τα αλλάξουμε εφόσον δεν μας κάνουν. Γιατί  δεν γίνεται χωρίς αυτά αγώνας εναντίον της εκμετάλλευσης !Να συμμετέχουμε στις συλλογικότητες που αγωνίζονται για αλληλεγγύη, ενάντια στον ρατσισμό. Στις συλλογικότητες της γειτονιάς που δεν θα επιτρέψουν να  κόβεται το ρεύμα ή να ιδιωτικοποιείται το νερό. Στούς αγώνες  για να μην κλείσουν το νοσοκομείο και τα σχολεία που θέλουν οι κυβερνώντες .Και βέβαια να απονευρώσουμε τους διπλανούς μας ,τους ατομιστές. Να τους βάλουμε σε σκέψεις, να προσπαθήσουμε να  τους δείξουμε τον δρόμο της αξιοπρέπειας. Να τους κάνουμε να ντρέπονται για την ασχήμια όπως κι  εμείς  ντρεπόμαστε, να τους πείσουμε να χαίρονται με το κοινό καλό και την αξιοπρέπεια. Να τους έχουμε μαζί μας στους κοινωνικούς αγώνες!
                                           Δημήτρης Λαβατσής
                            Μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χίου

ΥΓ: Οι Μουσουρούλης και Τριαντάφυλλος φυσικά σιωπούν  ευσχήμως όπως ταιριάζει στους «κεντρώους» την εποχή που τα πάντα πουλιούνται ,τα πάντα ασχημαίνουν και ο εκφασισμός της κοκοινωνίας είναι επίσημη πολιτική των κομμάτων τους. Σωπαίνουν για να  μην εκτεθούν. Γιατί προέχει η καριέρα τους του πολιτικάντη. Και του μεσίτη που όλα τα πουλάει πάνω στο νησί

5 σχόλια: