Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Όταν οι Κεδίκογλου, μιλούν η Δημοκρατία πυροβολιέται , του Δημήτρη Λαβατσή




ΟΤΑΝ  ΟΙ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ «ΜΙΛΟΥΝ», Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ  ΜΕ στολίδι»…)
ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ…. (η δημοκρατία ένα «άχρηστο Ακούγοντας τον Κεδίκογλου να καταργεί την ΕΡΤ θυμήθηκα τον Γκαίμπελς κι έψαξα:
“Όταν ακούω τη λέξη κουλτούρα, απασφαλίζω το Μπράουνιγκ μου”. Στα αγγλικά θα τη βρείτε “Whenever I hear the word ‘culture’ I reach for my revolver”, παρόλο που το Μπράουνινγκ, αυστηρά μιλώντας, δεν είναι περίστροφο. Όπως είπα η φράση έχει αποδοθεί στον Γκέρινγκ και σε άλλους ναζιστές, αλλά στην πραγματικότητα ακούστηκε πρώτη φορά στο θεατρικό έργο Schlageter, του ναζιστή θεατρικού συγγραφέα Χανς Γιοστ: τη φράση τη λέει ένας ήρωας του έργου, ο Thiemann. Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε τον Απρίλιο του 1933 προς τιμή των γενεθλίων του Χίτλερ. Ωστόσο, τη φράση περί κουλτούρας την υιοθέτησε αργότερα ο Μπάλντουρ φον Σίραχ, πρόεδρος της χιτλερικής νεολαίας, και μάλιστα σε ένα ντοκιμαντέρ εμφανίζεται να την εκφωνεί και ταυτόχρονα να βγάζει το πιστόλι του -οπότε η σύνδεση της φράσης με τους ναζιστές είναι απολύτως βάσιμη.

Όταν ο  Κεδίκογλου  μιλάει:
Η ενημέρωση σωπαίνει,
η κριτική κυνηγιέται ,
οι πιστολάδες της κυβέρνησης επιβάλλουν την κουλτούρα του Γκαίμπελς και  του Χίτλερ, την ΑΠΌΛΥΤΗ εκμετάλλευση των ανθρώπων από τους εφοπλιστές(ΟΙ ΑΠΛΉΡΩΤΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΆΤΕΣ ΞΈΡΟΥΝ…), τους καναλάρχες, τους εμπόρους όπλων και λευκής σάρκας, τους πρεζέμπορους ,τους εργοστασιάρχες, αλλά και τα λιγούρια της διπλανής πόρτας που κλέβουν τα ένσημα και τα μεροκάματα του γείτονα υπαλλήλου και εργάτη τους. «Πατρίδα κοινή μεν αλλά δεν είμαστε ίσα κι όμοια».

Όταν οι Κεδίκογλου μιλούν η Δημοκρατία πυροβολιέται 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου