Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΠΗΝ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Eπιτέλους να δικαιωθεί η συνάδελφος Αγγελική Χατζηδημητρίου

15 Ιουνίου 2013
7 χρόνια και πλέον των 2 μηνών έχουν περάσει από την ημέρα που η συνάδελφος Αγγελική Χατζηδημητρίου στην προσπάθεια της να ενημερώσει για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο, τραυματίστηκε βαρύτατα από τις βίαιες ενέργειες του ιδιώτη φύλακα του εργοστασίου, για να συνεχιστεί το δράμα της στο Νοσοκομείο του νησιού όπου σειρά ιατρικών λαθών και παραλείψεων οδήγησαν την Αγγελική να είναι σήμερα «κλειδωμένη στο ίδιο της το σώμα» (Locked in syndrome).
Και όμως η υπόθεση κινδυνεύει να παραγραφεί, αν δεν συνεχιστεί η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου την προσεχή Δευτέρα.
Το Δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή κατά την ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής, όπου εξεταζόταν η υπόθεση μετά από αναβολή, μετά την έκτακτη εισαγωγή στο Νοσοκομείο της Χίου με σοβαρό πρόβλημα υγείας του ενός εξ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του ενός κατηγορουμένου.
Ευχόμενοι περαστικά στον συνήγορο υπεράσπισης, πιστεύουμε ότι κανένας δεν θα ήθελε για έναν τέτοιο λόγο να οδηγηθεί η υπόθεση της αγαπητής σε όλο το νησί Αγγελικής σε παραγραφή, αφού η επόμενη δικάσιμος είναι σύμφωνα με πληροφορίες τον προσεχή Οκτώβριο.
Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν δύο γιατροί με 18 και 6 μήνες αντίστοιχα και ο ιδιωτικός φύλακας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ με 8 μήνες. Ο ένας εκ των δύο γιατρών έκανε χρήση πρόσφατου νόμου που επιτρέπει να μπει η υπόθεση στο αρχείο και να μην δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.
Η 48χρονη σήμερα Αγγελική, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, είναι τετραπληγική, επικοινωνεί με το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων, έχει αλαλία και φέρει τραχειοστομία και γαστροστομία πληρώνοντας πολύ ακριβά τη θέλησή της να ασκήσει όπως πρέπει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων  βρίσκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης συναδέλφου και της οικογένειας της ζητώντας τη δικαστική της δικαίωση.
Ενώ το μέλος του Δ.Σ. Απόστολος Βουλδής  παραβρέθηκε την Παρασκευή στο δικαστήριο ως μάρτυρας στην υπόθεση.
Η καταδίκη όλων όσων (φυσικών και ηθικών αυτουργών) στερούν την Αγγελική από την οικογένειά της και τη δημοσιογραφική οικογένεια θα αποτελέσει δικαίωση για όλους μας.

 Όλοι τη Δευτέρα στις 9.00 στα δικαστήρια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου