Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ποιός χαλάει τη ντόλτσε βίτα των πολιτικών;

Βίαιες αντιδράσεις πολιτών –μα καταρχήν να συμφωνήσουμε τι είναι βία
ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
03.06.2011

Δώστε τους να φάνε παντεσπάνι…

Ιστιοπλοϊκός όμιλος, Κέρκυρα. Έλληνες και Ευρωπαίοι βουλευτές τρώνε θαλασσινές μακαρονάδες. Οι κερκυραίοι τους παίρνουν χαμπάρι. Η πολιτική παρέα το σκάει με καίκι. «Κάποιοι έριξαν και πέτρες» λένε οι παρευρισκόμενοι. «Στοχοποιούνται άδικα όλοι αδιακρίτως οι πολιτικοί» φωνάζουν οι βουλευτές. «Υποδαυλίζεται η βία» επαναλαμβάνουν τα υπνο-κάναλα από τα ρετιρέ.

Η αλήθεια είναι απλή: η βία φέρνει βία. Κι η βία είναι ανεξέλεγκτη.

Είναι αντιδημοκρατικό να ρίχνεις γιαούρτια στον Πεταλωτή που πριν λίγο τον αμπάρωσαν σε ΚΑΠΗ. Να ρίχνεις πέτρες σε ευρω-φιλοξενούμενους. Να φυγαδεύονται από τη βουλή οι υπουργοί, μέσα στα σκοτάδια του κήπου.

Όπως είναι εξίσου αντιδημοκρατικό να αφήνεις ατιμώρητους τους κλέφτες και μετά να κακαρίζεις επειδή σε λένε συνένοχο και προδότη.
Όπως είναι βία να κόβεις από τους νεόπτωχους μισθούς ενώ κράτησες για πάρτη σου μισθούς, δικαιώματα, δώρα, συντάξεις -τη στιγμή που ο Αγανακτισμένος επιστρέφει κάθε βράδυ από την (δημοκρατική) πλατεία Συντάγματος στο σπίτι, με τα πόδια.

Όπως είναι βία να τρως αστακομακαρονάδες τη μέρα που ανακοινώνεις ότι ο νεο-προσλαμβανόμενος 25άρης θα παίρνει 592 ευρώ χωρίς δώρα, επιδόματα και νόμιμη πρόσληψη.

Το να μην έχεις σπίτι, δουλειά, φαγητό ή μέλλον είναι βία.

Η αλήθεια είναι απλή: η βία φέρνει βία. Κι η βία είναι ανεξέλεγκτη.

Υ.Γ. Σύνθημα προς αυτάρεσκους πολιτικούς και λοιπούς σωτήρες της δημοκρατίας από το αγανακτισμένο αλλά κατά τα άλλα ειρηνικό Σύνταγμα: «Αφήστε μας να ζήσουμε αλλιώς θα σας γ*μήσουμε».
Η Μελίτα Κάραλη ανήκει στο μεταλλαγμένο είδος των δημοσιογράφων. Πιστεύει στον Άνθρωπο, στην αλληλεγγύη και στην κοινή συνείδηση. Αμήν
http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG975&sms_ss=facebook&at_xt=4de910c4831199c4%2C1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου