Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Μείωση μισθών 3% μέσω εισφοράς αλληλεγγύης !!!

Ως η πλέον φορομπηχτική κυβέρνηση θα περάσει στην ιστορία αυτή του ΓΑΠ. Έχοντας εξαντλήσει πια την κοινωνική ανοχή και αντοχή για νέους φόρους, σχεδιάζουν να «περάσουν» την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής στους πολίτες! Και ως συνήθως βρέθηκε ο πρόθυμος για να κάνει την πρόταση.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος πρότεινε στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ να μην αυξηθεί η φορολογία στα καύσιμα, αλλά να θεσπισθεί η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα προέλθει από τους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και θα ανέρχεται στο 3% του μισθού τους. Πρόκειται για πρόταση που έχει υλοποιηθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία (αφορούσε το κόστος της ενοποίησης της χώρας).
Την πρόταση υποδέχθηκαν ασμένως οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, που εκτιμούν ότι θα έχουν έσοδα πάνω από 2,5 δις ευρώ. Σημειώνουν μάλιστα ότι αν περάσει, ούτε ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εξισωθεί, αλλά μπορεί να μην χρειαστεί και η μείωση του αφορολογήτου.

Οι γνωστοί βλαμμένοι θα πληρώνουν την κοινωνική πολιτική.
Οι φοροφυγάδες και οι εργοδότες είναι γνωστό ότι δεν έχουν ευγενή αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά τί να κάνουμε;
αυτοί είναι οι φίλοι και χρηματοδότες των κομμάτων.
Αλήθεια μας έχει δώσει αναφορά ο κος Πετσάλνικος τί γίνεται με εκείνο το ταμείο που καταθέτανε πέρσι τα παιδάκια τον κουμπαρά τους υπέρ της σωτηρίας της χωρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου