Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Να μην κλείσει το Κ.Η.Φ.Η. της Χίου


Να μην κλείσει το γηροκομείο της Χίου
Με μια επιστολή, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) της Χίου χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου, ώστε αυτό να μην κλείσει, γιατί  τότε οι μοναδικοι δρόμοι είναι εκείνοι της ανεργίας και της εγκατάλειψης... 
Στην επιστολή αναφέρεται: 
" Εμείς οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Χίου, που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, βρισκόμαστε χωρίς σύμβαση εργασίας και με αβέβαιο μέλλον για τη συνέχιση λειτουργίας της δομής, γιατί κανένας πολιτικά υπεύθυνος δεν νοιάστηκε, δεν συνειδητοποίησε ότι πολύ περισσότερο σήμερα από ποτέ η προσφορά των Κέντρων αυτό αποτελεί "πόρτα" για τη ζωή".
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν λέγοντας: " Σε μια εποχή βαθιάς  οικονομικής κρίσης, όπου επικρατεί η μοναξιά, η εγκατάλειψη και οι μειωμένες συντάξεις, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι καταφεύγουν στη φροντίδα μας, αλλά πάνω απ΄όλα νιώθουν την ανθρώπινη ζεστασιά, η οποία τους δίνει ελπίδα για τη ζωή".
Στην επιστολή τονίζεται ότι: " Το κλείσιμο ή η υποβάθμιση των Κ.Η.Φ.Η θα οδηγήσει εμάς στην ανεργία και τους ηλικιωμένους στην εγκατάλειψη,περιθωριοποίηση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και των Δήμων να συνεχίσουν τη λειτουργία των Κέντρων αλλά και την διεύρυνση τους καθώς οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά".
Στο τέλος προσθέτουν: " Απαιτούμε την εργασία μας και την συνέχιση της λειτουργίας των δομών αυτών, για κοινωνική ενσωμάτωση των ηλικιωμένων και όχι στην περιθωριοποιήσή τους. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και να δείξει σεβασμό που αρμόζει στην τρίτη ηλικία διατηρώντας τις υπάρχουσες δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας".
http://www.enikos.gr/society/116469,Na_mhn_kleisei_to_ghrokomeio_ths_Xioy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου