Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Αντεπίθεση μιντιαρχών κατά Τσίπρα
Στην αντεπίθεση περνούν οι Σταύρος Ψυχάρης καιΓιώργος Μπόμπολας δύο από τους ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού καναλιού Mega, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και τουΑλέξη Τσίπρα με αφορμή τη διερεύνηση ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του την προηγούμενη Παρασκευή στοχοποιούσε τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη γιατί αμφισβητούσε με σχόλιά του στο Mega ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στοιχεία ενοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, απέστειλε σήμερα επιστολή στο ΕΣΡ, για τη στάση του Mega απέναντι στο κόμμα του, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι το κανάλι δεν παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων τη σχετική επιστολή του γραφείου Τύπου. Το ΕΣΡ κάλεσε το Mega να δώσει εξηγήσεις εντός δύο ημερών. 
Ο  ΣΥΡΙΖΑ άφηνε αιχμές για τον «βασικό μέτοχο» του τηλεοπτικού σταθμού και το νέο τραπεζικό δάνειο που πήρε η «Τηλέτυπος» ύψους 98 εκ. ευρώ. Λίγο αργότερα στο κεντρικό δελτίο του Mega διαβάστηκε ανακοίνωση της εταιρείας «Τηλέτυπος», η οποία υποστηρίζει πως το δάνειο που έλαβε ήταν 10 εκ και όχι 98 εκ. Ωστόσο τηνΠέμπτη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην κατηγορία όπου δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών η Τηλέτυπος ανακοίνωσε «τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε καταγγείλει πως ζήτησε από το Mega να διαβαστεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα και το κανάλι αρνήθηκε. (Μπορείτε να διαβάσετε τη σημερινή επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΡ παρακάτω)

απάντηση της οικογένειας Μπόμπολα ήρθε με μία ολοσέλιδη ανακοίνωση, κατά την οποία απαντά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα και υπερασπίζεται καταρχήν τον Γιάννη Πρετεντέρη:

«Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Γ. Πρετεντέρη επειδή απλώς διαφωνεί με τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του, ξεχνώντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί κρίνονται από τον μοναδικό κριτή τους, το τηλεοπτικό κοινό και την κοινή γνώμη.

Σε ευνομούμενες και δημοκρατικές πολιτείες το δικαίωμα έκφρασης γνώμης είναι σεβαστό και προστατευόμενο. Οι εξαιρέσεις παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές δικτατορίες, των οποίων δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι νοσταλγοί κάποιοι εξ αυτών που εξαπολύουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανυπομονεί από τώρα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς, αναπαράγοντας μια απολύτως επικίνδυνη αντίληψη στην άσκηση πολιτικής. Σπεύδει έτσι να εκδώσει πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς να περιμένει καν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και όλες τις υπόλοιπες κρατικές αρχές να διερευνήσουν, να αποφανθούν και εντέλει να καταλογίσουν τις όποιες ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Σύντομα για της νόμιμου οδού θα λάβουν πεντακάθαρες και αποστομωτικές απαντήσεις.

Η στοχοποίηση της οικογένειας Μπόμπολα για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί μια πρωτοφανή μεθόδευση, καθώς, εάν και εφόσον απαιτηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις. Στις αρμόδιες αρχές όμως και όχι στα λαϊκά δικαστήρια. Εξάλλου σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, εσκεμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά ότι δεν αποτελεί «έγκλημα» η διατήρηση λογαριασμών στο εξωτερικό, καθώς αυτό το ψέμα εξυπηρετεί τη γενικευμένη δημιουργία «ενόχων».

Με ακόμη μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στραφεί εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, επειδή προφανώς δεν του είναι αρεστός, για την αντικειμενικότητά του και την απήχηση που βρίσκει η ψύχραιμη φωνή του.

Θλιβερό δείγμα λαϊκισμού είναι αυτό που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του MEGA, με την ανακύκλωση της είδησης του δανείου των υποτιθέμενων...98 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι θλιβερό, γιατί το κόμμα που δηλώνει έτοιμο να κυβερνήσει εσκεμμένα χρησιμοποιεί το ψεύδος για να συκοφαντήσει και να παραπλανήσει, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει εφήμερα πολιτικά οφέλη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ και η οικογένεια Μπόμπολα συκοφαντούνται και στοχοποιούνται. Ισως λόγω ηλικίας ορισμένοι δεν ενθυμούνται τι συνέβη όταν το βρετανικό περιοδικό Economist επιχείρησε στα πρώτα βήματα της επιχείρησης, τη δεκαετία του '80, να τη στοχοποιήσει. Η υπόθεση κατέληξε με την καταδίκη του περιοδικού και την υποχρέωσή του σε καταβολή αποζημιώσεως.

Αργότερα, το 2004, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με το εφεύρημα του «βασικού μετόχου», θεώρησε ότι θα μπορούσε να φιμώσει δημοσιογραφικά τα ΜΜΕ του ομίλου μας και να εξοντώσει επιχειρηματικά την οικογένεια Μπόμπολα. Η κατάληξη ήταν να δικαιωθούμε από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η κατασκευή «στόχων» από σκοτεινά επιτελεία συνήθως αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που θέλουν να κρύψουν τις θέσεις τους και τους πραγματικούς στόχους τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις υποκύπτουν σε αυτό τον πειρασμό.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ, χωρίς διάθεση αντιδικίας με κανέναν, δεν είναι πρόθυμη να αποδεχθεί αυτό τον ρόλο και θα συνεχίσει να δίνει από κάθε μέσο τη μάχη της ενημέρωσης.

Η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ και η οικογένεια Μπόμπολα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε υπέκυψαν σε εκφοβισμούς και απειλές. Από όπου κι αν προέρχονται...»


Θέση παίρνει μέσω της εφημερίδας Τα Νέα και ο Σταύρος Ψυχάρης.

Το κείμενο είναι το εξής:
 
«Ενοχλητικό» σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του Mega πήρε ως αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασχοληθεί με τραπεζικό δάνειο που εξασφάλισε προσφάτως το κανάλι.

Η Κουμουνδούρου υιοθετεί εμμέσως πλην σαφώς την εκδοχή διαφόρων μπλογκ ότι το δάνειο είναι 98 εκατ. ευρώ.

Αν με ρωτούσε θα μάθαινε την αλήθεια.

Το Mega πήρε δάνειο 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά μπήκαν στο ταμείο του τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. κρατήθηκε από τις (πέντε) τράπεζες ως προμήθεια. Προκειμένου να εξασφαλίσει το δάνειο ο σταθμός έχει δώσει εγγυήσεις των περιουσιακών του στοιχείων ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες.

Εικάζω ότι κάποιοι μπέρδεψαν το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ με τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ που έχει λάβει το Mega την τελευταία 20ετία και τα οποία εξυπηρετεί κανονικά. Ή δεν ξέρουν από απλή αριθμητική ή σκοπίμως το 10 το έκαναν 98...».
Εξηγήσεις στο ΕΣΡ καλείται να δώσει το Mega
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π. Σκουρλέτης απέστειλε σήμερα στο ΕΣΡ επιστολή για την στάση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

«Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ. για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ . Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό» σημειώνει ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας . Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης»καταλήγει. 
Μετά την καταγγελία του κ. Σκουρλέτη για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε το Mega να δώσει εξηγήσεις εντός δυο ημερών.
http://tvxs.gr/news/internet-mme/antepithesi-mintiarxon-kata-tsipra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου