Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Κύριε Πρόεδρε.
Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, που αφορούσε στην έγκριση της ΜΠΕ για την εγκατάσταση των τεράστιων βιομηχανικών ανεμογεννητριών στο νησί μας από την εταιρεία Ρόκας Ιμπερτρόλα, που θα καταστρέψει το περιβάλλον και θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο του νησιού μας, η Περιφερειακή Σύμβουλος και θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία  Λύκου, ισχυρίστηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο Χίου αποφάσισε θετικά για μια τέτοια επένδυση και μάλιστα ότι η ίδια είναι εξουσιοδοτημένη από τον ίδιο το Δήμαρχο να εκφράσει τη θετική του θέση.
Συγκεκριμένα στα πρακτικά (14/30-10-2012) αναφέρεται: «Ο Δήμαρχος Χίου κ. Π. Λαμπρινούδης για σοβαρό προσωπικό λόγο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση και εξουσιοδότησε τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κ. Αποστολία Λύκου να μεταφέρει τη θετική του γνώμη για την επένδυση του θέματος.»
Επειδή γνωρίζετε εκ της θέσεώς σας ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν πάρθηκε καμιά απόφαση θετική στο δημοτικό συμβούλιο, πέραν από μια γόνιμη και επίπονη συζήτηση, επειδή επίσης γνωρίζετε ότι το μόνο αρμόδιο όργανο να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο είναι και πάλι το δημοτικό συμβούλιο, επειδή έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση αντιποίησης αρχής, επειδή έχουμε μια απαράδεκτη στάση αιρετού που με ψεύδη μέσα σε ένα κορυφαίο όργανο όπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο προσπαθεί να στηρίξει τη δική της ενδοτική στάση, εμπλέκοντας εξωθεσμικά το Δημοτικό συμβούλιο Χίου, ζητάμε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταδικαστεί η συγκεκριμένη ενέργεια που προσβάλλει βάναυσα όλους εμάς και τον ίδιο το Δήμαρχο, ανεξαρτήτως των δικολαβισμών που τον διακρίνουν και ανεξαρτήτως της διαφορετικής πολιτικής θέσης ενός εκάστου.
Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν και όρια.
Με  εκτίμηση

Για τη Λαϊκή Συσπέιρωση


ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου