Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Ελληνικός Θρίαμβος νο 7..και ενώ ο πρωθυπουργός έμπλεος υπερηφάνειας εδήλωνε τα παραπάνω τα ξένα οικονομικά έντυπα έγραφαν τα παρακάτω :
Τρόικα: Εκτός στόχων οι αποφάσεις του Eurogroup
Ανεπαρκή κρίνει η τρόικα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup για την επίτευξη του στόχου μείωσης του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020, σύμφωνα με έγγραφο που βρέθηκε στην κατοχή της εφημερίδας Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επίσημων πιστωτών της Ελλάδας, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Eurogroup, εξακολουθούν να αφήνουν το χρέος της Ελλάδας στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020, δηλαδή 2,6 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον ανακοινωθέντα στόχο του 124% του ΑΕΠ.

Επίσης, απόκλιση αναμένεται να σημειωθεί και από το δεύτερο στόχο ο οποίος ορίστηκε από το Eurogroup, δηλαδή τη μείωση του ελληνικού χρέους κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022, με τους επιθεωρητές της τριμερούς να αντιτείνουν πως το εν λόγω έτος το χρέος θα διαμορφωθεί στο 115%.

Οι επιθεωρητές της τρόικας, επίσης, φέρονται να τονίζουν πως ακόμα και η επίτευξη του 126,6% ως χρέος θα εξαρτηθεί από την επιτυχημένη επαναγορά ελληνικών ομολόγων από ιδιώτες.

Η επαναγορά ομολόγων που διακατέχονται από ιδιώτες πιστωτές αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του σχεδίου πέντε δράσεων για τη συρρίκνωση του ελληνικού χρέους, και προβλέπει ουσιαστικά την «απόσυρση» ελληνικών τίτλων σε τιμές που είναι πολύ χαμηλότερες (στόχος το 35%) της ονομαστικής αξίας των χρεογράφων.

Οι ακριβείς στόχοι και οι λεπτομέρειες του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων δεν έχουν διευθετηθεί, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης το ποσό που θα διαθέσει η Ελλάδα για τη «φθηνή» απόσυρση του χρέους της. Το έγγραφο στην κατοχή της Wall Street Journal υπολογίζει διάθεση 9,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πλευρά της Αθήνας, με φερόμενο στόχο τη μείωση του χρέους κατά 11% του ΑΕΠ έως το 2020.

Η αξία των ελληνικών τίτλων που θα διατίθενται «προς απόσυρση» στη δευτερογενή αγορά πιθανότατα θα αυξηθεί καθώς το ενδιαφέρον της Αθήνας για αγορές θα μεγαλώσει η ζήτηση.


Η πληροφορία δημοσιεύεται από το πρακτορείο Dow Jones Newswires
H μετάφραση είναι από την Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου