Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή μπήκε στα σχολεία - Διωγμός νηπιαγωγού για αντεθνική διδασκαλία
- Το ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη στο Νυδρί Λευκάδας
- Η νηπιαγωγός μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ
- Το "λάθος" της ήταν οτι δεν έκανε διαχωρισμό μεταξύ των ελλήνων και αλβανών μαθητών της
- Tι έγραψε η Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας για τη "φιλοαλβανή" εκπαιδευτικό
- Εντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας
- Τι λέει στο Newsit ο γ. γραμματέας της ΔΟΕ

Σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η είδηση πως μια νηπιαγωγός από το Νυδρί Λευκάδας "διώκεται" κατηγορούμενη για αντεθνική διδασκαλία.

Η μετακίνηση της εκπαιδευτικού έγινε μετά από καταγγελίες γονέων οι οποίοι αντέδρασαν στο γεγονός πως κατά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου "καρφιτσώθηκαν" στο ταμπλό της ταξης οι σημαίες που ζωγράφισαν οι μικροί  μαθητές ανάμεσά τους και η αλβανική.

Η καταγγελία των γονιών έγινε όχι μόνο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία διέταξε ΕΔΕ αλλά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση. Μάλιστα η τοπική οργάνωση της Χ.Α δημοσίευσε την επιστολή του γονέα στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 29 Οκτωβριου 2012.

Σήμερα η Χρυσή Αυγή επανήλθε με ανακοίνωσή της όπου επισυνάπτει και φωτογραφία από την τάξη. Γράφει:

"Είναι θλιβερό εκπαιδευτικοί να αναρτούν ιταλικές και αλβανικές σημαίες σε νηπιαγωγείο, την ημέρα που η Ελλάς εορτάζει το "ΟΧΙ" και τη νίκη ενάντια σε Ιταλούς και Αλβανούς. Τέτοιου είδους ανιστόρητη και ανθελληνική προπαγάνδα σε Ελληνόπουλα πέντε ετών είναι καταδικαστέα από όλους."
Ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ  Σταύρος Πετράκης καταγγέλει στο Newsit πως ακριβώς έγιναν τα γεγονότα που οδήγησαν στη μεκίνηση της συναδέλφου του "με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου το νηπιαγωγείο του Νυδρίου της Λευκάδας όπως και όλα τα ελληνικά δημόσια σχολεία προετοιμάσαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης η συνάδελφος νηπιαγωγός ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους. Μαθητές που είναι αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν την αλβανική σημαία και τα ελληνόπουλα ζωγράφισαν την ελληνική σημαία. Οπως γίνεται σε κάθε περίπτωση οι ζωγραφιές των παιδιών αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.

Αυτό ενόχλησε κάποιους γονείς μαθητών που έστειλαν επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δε τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Ταυτόχρονα κάποιοι γονείς έστειλαν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφέροντάς του το περιστατικό. Υπήρξε ανακοίνωση του πολιτικού αυτού κόμματος χωρίς να ξέρει επί της ουσίας τι έχει γίνει.

Από εκεί και πέρα η Διευθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ για το όλο περιστατικό και μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ η νηπιαγωγός μετακινήθηκε από το σχολείο της και τους μαθητές της σε κοντινό σχολείο. Η ΔΟΕ αυτό το θεωρεί απαράδεκτο και σήμερα κλιμάκιο της Διδιασκαλικής Ομοσπονδίας θα μεταβεί στη Λευκάδα προκειμένου να ζητήσει να σταματήσει κάθε διαδικασία διερεύνησης αυτού του θέματος. Ταυτόχρονα θα τονίσουμε ότι ακραίες λογικές δεν έχουν θέση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο το οποίο έχει ως στόχο να αναδεικνύει την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την πολυπολιτισμικότητα. Αρχές που δεν έχουν να κάνουν ουτε με τη ξενοφοβία, ούτε με το ρατσισμό.

Εμείς σαν ΔΟΕ δηλώνουμε πως δεν έχουν θέση στο ελληνικό σχολείο ακραίες αντιλήψεις τέτοιου είδους και οτι σε κάθε περίπωση όλοι, η κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές θα πρέπει να φροντίσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις της λειτουργίας του σχολείου και να μπορούν οι εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι να λειτουργήσουν για ένα σχολείο ανοιχτό, δημοκρατικό που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή". 

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ  Σταύρος Πετράκης:Η Χρυσή Αυγή πάντως επανήλθε στο θέμα με ανακοίνωσή της στις 9 Νοεμβριου οπου προφανώς αισθάνεται δικαιωμένη καθώς για τη  "φιλοαλβανή" νηπιαγωγό έχει διαταχθεί ΕΔΕ. 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=173949&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου