Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη στη ΔΩΔΩΝΗ: Μήνυση στον ανεξάρτητο βουλευτή Μ. Κασσή - Σοβαρά επεισόδια


Τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού, Μιχάλη Τσίμα και τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλο Μπαλτσογιάννη προσήγαγαν οι αστυνομικοί εντός της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ που τελεί υπό κατάληψη από κτηνοτρόφους.
Οι παραπάνω προσήχθησαν με την κατηγορία της παρεμπόδισης λειτουργίας του εργοστασίου και φθορά περιουσίας, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από τη νέα ιδιοκτησία.
Ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μιχάλης Κασσής δεν συνελήφθη, αλλά πήγε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, καθώς ο νέος εκπρόσωπος της εταιρείας τον μήνυσε ότι έσπασε την πόρτα της γαλακτοβιομηχανίας και πως έβρισε τα Θεία.
Οι κτηνοτρόφοι είχαν καταλάβει το εργοστάσιο το μεσημέρι αλλά στο εργοστάσιο έφθασε λίγο αργότερα εισαγγελέας και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά από την είσοδο του εργοστασίου ενώ έξω από το εργοστάσιο παρατάχθηκαν τρακτέρ και κτηνοτρόφοι.
Νωρίτερα το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου που συνεδρίασε, κατήγγειλε μεν το γεγονός ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την αξιολόγηση των προσφορών, που κατατέθηκαν για τη ΔΩΔΩΝΗ, ωστόσο δεν ζήτησε ακύρωση της συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της εταιρείας στη Strategic Initiatives UK LLP. Συγκεκριμένα, την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αγροτική Τράπεζα ΑΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση.



Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20.851.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου