Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τα στουρνάρια, οι απατεώνες και τα σαϊνια, του Γιάννη Μακριδάκη


Όπως το “λεφτά υπάρχουν” ξεχάστηκε την επομένη της εκλογής Παπανδρέου, ο οποίος ξεκίνησε αμέσως ως Πρωθυπουργός τα ταξίδια συκοφάντησης και δυσφήμισης της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και πλάτη του τότε γνωστού κόσμου (μοιάζει σαν να έχουν περάσει αιώνες από εκείνη την εποχή), με αποτέλεσμα την ένταξη της χώρας υπό το καθεστώς των αιμοβόρων κατακτητών, έτσι και η “επαναδιαπραγμάτευση” ξεχάστηκε αμέσως άμα τη ορκωμοσία Σαμαρά στην Πρωθυπουργία.
Ήταν απλά ένας προεκλογικός όρος τον οποίον επέλεξαν για να παραπλανήσουν τους φοβισμένους αστούς με τις καταθεσούλες, λόγω του ότι διέκριναν μεγάλη οργή στις εκλογές της 6ης Μάη. Κανονικά αυτή η ανακόλουθη συμπεριφορά, η κοινή κοροϊδία, η απάτη δηλαδή, διότι περί αυτού πρόκειται αφού με εξαπάτηση αποκτούν θέσεις, αξιώματα και χρήματα εις βάρος μας, τιμωρείται πολύ αυστηρά και με το εθιμικό και με το ποινικό δίκαιο. Με το πολιτικό όμως, όπως βλέπουμε για μια φορά ακόμα, από κάποιους επιβραβεύεται και από άλλους γίνεται ανεκτή με το στανιό.
Τα στουρνάρια που δεν έβαλαν μυαλό από την πρώτη απάτη και έπεσαν θύματα και της δεύτερης, αξίζουν και με το παραπάνω τον εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων κύριο Στουρνάρα για Υπουργό Οικονομικών τους.
Οι υπόλοιποι τι κάνουμε;
Προς το παρόν ακούμε τα σαϊνια του Σύριζα να τσιρίζουν και να δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ακόμα και πως θα κλείσουν φυλακή όσους τολμήσουν να “ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία”, συμπληρώνοντας όμως πάντα στο τέλος “έναντι πινακίου φακής”. Για να μας προετοιμάζουν σιγά σιγά και να μας δείχνουν έμμεσα πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα “πηδητικά”, όπως πολύ πετυχημένα λέει κι ένας ιδιοκτήτης τράγου που τον περιφέρει από κατσίκα σε κατσίκα εδώ στο χωριό μου.
Κάτι μου λέει πως ο Σύριζα και ο Αλέξης ετοιμάζονται για Κυβέρνηση και ευθυγραμμίζονται με το σύστημα. Γίνονται σιγά σιγά κατάλληλοι για να εκλεγούν με τη σειρά τους κι αυτοί και να φέρουν σε πέρας επιτυχώς την επόμενη φάση των Μνημονίων. Την “επαναδιαπραγμάτευση” του ξεπουλήματος.

5 σχόλια:

  1. εxής δίκιο κύριε Μακριδάκη και βεβαια ο ΣΥΡΙΖΑ θα στοιχηθεί με κάθε τρόπο και με τη σειρά τους κι αυτοί και να φέρουν σε πέρας επιτυχώς την επόμενη φάση των Μνημονίων τότε ύπαρξη και το τέλος τις συστημικής αριστεράς.Εάν από την πρώτη στιγμή δεν πουν όχι στους τοκογλύφους είναι βέβαιο ότι θα έχουν χάσει το παιχνίδι η θα τα έχουν ξεπουλήσει.Δεν χρειάζεται να κάνομε ανάλυσης και διαβουλεύσεις εάν γίνει μετάλλαξη τότε η ευθύνη είναι συλλογική και τότε πρέπει ο απλό λαός να καταδικάσει και αυτούς η να επαναστατήσει ακόμα και με ένοπλη επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα του ΣΥΝ ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις "ιστορικά" (δηλ. από τη δεκαετία '90) ήταν η "αδιαφάνεια" και το "τίμημα" του εκάστοτε ξεπουλήματος. Οπότε δεν πέφτει κανείς κι από τα σύννεφα... Άλλωστε προεκλογικά σε κάποια συνέντευξη τύπου η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα είχε συνοψιστεί στο ότι η "κυβέρνηση της αριστεράς" θα έφτιαχνε έναν φορέα για τις αποκρατικοποιήσεις που θα αναλαμβανε το όλο ζήτημα χωρίς πιέσεις και διαπλοκές...

      Από εκεί και πέρα, όμως αναρωτιέμαι, αν το λογικό σχήμα "εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαχθεί, τότε επανάσταση ακόμη κι ένοπλη", οφείλεται στην ανία του πληκτρολογίου ή σε κάποια μορφή ηλεκτρονικού χαμαιλεοντισμού που επιδίδεται στο ψάρεμα σε θολά νερά.

      Διαγραφή
  2. είναι σε φανταστικό επίπεδο οι αμφιβολίες σου για το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις εδω και χρόνια.Απο θεση αρχής ,ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά πάντα για ξεπούλημα,κοψοχρονιάς, αντί πινακίου φακής κλπ.. θέλοντας να επιτείνει αυτό που σήμερα επιχειρείται δλδ η γενική εκποίηση..και το ξεπούλημα πάντων απο μια ευκαιριακή κυβέρνηση που σε λίγους μήνες αφου ολοκληρώσει το εργο της καταστροφής θα τα παρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ,και γιαυτό να είμαστε προετοιμασμένοι.
    ΕΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με κάθε σεβασμό προς τον αρθρογράφο αλλά εδώ κολλάει "γάντι" η δημώδης ρήση "ακόμα δεν τον είδαμε Γιαννη τον εβγάλαμε".Μέσα σε μία καθημερινότητα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια , πιθανόν εκφράζοντας τους φόβους σας και την αγωνία σας για την πορεία μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της αριστεράς κινδυνεύετε να εξισώσετε την αμετροέπεια ενός ξεπεσμένου συστήματος με την πιθανολογούμενη "συμμόρφωση" του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο ακριβώς σύστημα.Με βαση ποιά στοιχεία;Οι εκλογές μόλις τελειώσαν.Ποιος ακριβώς ετοιμάζεται να κυβερνήσει γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί.Εμείς είμαστε εδώ κ.Μακριδάκη να φροντίσουμε (αν ποτέ υπάρξει αυτή η ρημάδα αριστερή διακυβέρνηση) να μην αφήσουμε το πράγμα στην τύχη του.Εντωμεταξύ η πιθανότητα αυτή απομακρύνεται όταν αντιπολιτευόμαστε την αντιπολιτευση θεωρώντας την κυβέρνηση πριν καν κυβερνήσει.Με αυτό τον τρόπο πάντως όχι μονο ο καπιταλισμός δε θα ανατραπεί και-πολύ φοβάμαι- ότι η επανάσταση για την οποία μιλάνε ορισμένοι και δεδομένης της εξαθλίωσης που έπεται,θα είναι μάλλον ¨εθνικοσοσιαλιστική¨παρα λαϊκή.Δεκτή η κριτική όπως και η κριτική της κριτικής φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΗΘΊΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ,ΤΟΤΕ ΡΙΧΝΕΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ (ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ)ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή